ICONA BRITÀNICA

Mor el dissenyador Terence Conran, fundador d'Habitat

Va crear el Museu del Disseny de Londres i va fer populars els mobles de disseny per muntar un mateix

undefined54890448 files  in this file photo taken on november 15  2011 british200912161145

undefined54890448 files in this file photo taken on november 15 2011 british200912161145 / CARL COURT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dissenyador britànic Terence Conran, fundador de la cadena de botigues de mobles HAbitat i del Museu del Disseny de Londres, ha mort aquest dissabte als 88 anys, va informar la seva família.

Icona del disseny industrial decoratiu, Conran ha mort «en pau» a la seva imponent mansió de camp als afores de Londres, explica el comunicat de la família, que ha destacat la seva «extraordinària vida i carrera».

Conran va néixer als suburbis de Londres el 1931, i va començar la seva carrera dissenyant i venent els seus propis mobles, per després passar a la decoració de restaurants a la capital.

El 1964 va llançar la marca Habitat, que va ajudar a popularitzar el disseny de mobiliari amb un estil modern i acolorit, i les botigues del qual encara continuen operant en nombroses ciutats europees.

Anys abans que la totpoderosa marca sueca Ikea s’apropiés del concepte, Habitat ja proposava mobles per muntar a casa. El 1992, va vendre l’empresa a Ikea i va crear The Conran Shopamb botigues a París, Londres i el Japó, on venia també mobles d’altres dissenyadors. 

Notícies relacionades

«Terence Conran va ser clau per a redisenyar la Gran Bretanya de la postguerra, i el seu llegat és enorme», va reaccionar Tim Marlow, el director del Museu del Disseny que Conran va fundar el 1989. «Va ser adorat per generacions de dissenyadors britànics, des de Mary Quant (creadora de moda britànica) fins a Jony Ive (dissenyador d’Apple)», va afegir.

Conran va ser nomenat ‘sir’ per la reina Isabel II i el 2011 el Museu del Disseny de Londres li va dedicar una retrospectiva dels seus principals dissenys.