A 'VANITY FAIR'

Kate Winslet: «¿Què cony estava fent treballant amb Woody Allen i Roman Polanski?

L'actriu britànica es penedeix d'haver col·laborat amb els dos directors, acusats d'agressió sexual

zentauroepp31512660 cast member kate winslet poses for photographers at the clos190128194128

zentauroepp31512660 cast member kate winslet poses for photographers at the clos190128194128 / NEIL HALL

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

L’actriu britànica Kate Winslet s’ha penedit públicament d’haver treballat amb els directors Woody Allen i Roman Polanski, els dos acusats d’abús sexual a menors en el passat. A les ordres del primer va rodar ‘Wonder Wheel’ (2017) i amb el segon ‘Un déu salvatge’ (2011), un treball amb què va ser nominada a un Globus d’Or i va guanyar un premi del Cine Europeu.

«¿Què cony estava fent treballant amb Woody Allen i Roman Polanski?», s’ha preguntat la guanyadora de l’Oscar a la millor actriu per ‘El lector’, en una entrevista concedida a la revista ‘Vanity Fair’ en què qualifica d’«increïble» com els dos directors «van ser tinguts en tan alta estima en la indústria del cine durant tant temps».

«És refotudament vergonyós. I he de responsabilitzar-me pel fet que vaig treballar amb tots dos. No puc retrocedir en el temps. He de fer front a aquests remordiments, però ¿què tenim si no som capaços de ser refotudament sincers sobre tot això?», assenyala Winslet, de 44 anys.

Acusat per la seva filla adoptiva

Allen (84 anys) ha sigut acusat d’abusos sexuals per la seva filla adoptiva Dylan Farrow, que assegura que el cineasta la va agredir sexualment quan era menor d’edat. Unes acusacions que Dylan va reiterar recentment amb motiu de la publicació de les memòries d’Allen, que sempre ha negat els fets.

La denúncia contra el director va ser feta per primera vegada el 1992 per Mia Farrow, llavors la seva parella i amb qui ja havia iniciat un tens procés de separació. La consegüent investigació, que va durar 14 mesos, va desestimar l’acusació al no poder trobar cap prova concloent de les esmentades agressions.

Notícies relacionades

El 2014, Dylan va reiterar les acusacions formulades per la seva mare més de dues dècades després i, en una carta oberta, va explicar amb detall els abusos que presumptament va patir per part del seu pare adoptiu durant la seva infància. Un relat que va tornar a fer públic el 2018, quan, després de destapar-se els casos d’abusos sexuals de Harvey Weinstein i altres membres de la indústria cinematogràfica, van esclatar els moviments Time’s Up i #MeToo.

Acusat per quatre dones

Per la seva banda, Polanski, de 87 anys, va ser arrestat i condemnat per mantenir relacions sexuals amb una menor el 1977, un fet del que es va declarar culpable per després marxar dels Estats Units el 1978 i evitar així complir condemna. Des del 2010, quatre dones més han acusat Polanski d’abusar-ne sexualment quan eren menors d’edat. L’última va ser l’actriu francesa Valentine Monnier, que va acusar el director francès d’origen polonès de violar-la en un xalet de Gstaad (Suïssa), el 1975.