DESPRÉS DE LA POLÈMICA DESENCADENADA

HBO defensa el cartell de 'Patria'

La plataforma assegura que el pasquí pretén reflectir «com la violència i el sofriment afecten tota la societat»

zentauroepp54743520 icult 02 09 2020 cartel de la pel cula  patria200902161545

zentauroepp54743520 icult 02 09 2020 cartel de la pel cula patria200902161545

2
Es llegeix en minuts

La plataforma HBO ha defensat que el cartell de la sèrie ‘Patria’, que ha rebut crítiques a les xarxes socials i ha sigut qualificat de «desafortunat» per Fernando Aramburu, «pretén reflectir com la violència i el sofriment afecten tota una societat».

Fonts de la plataforma han explicat a Europa Press que confien en «el bon criteri» dels espectadors per a la valoració de la sèrie, «una vegada s’hagi vist en la seva totalitat».

«Quan tractem temes complexos en les nostres sèries, confiem en el bon criteri de la nostra audiència per jutjar-les una vegada les han vist en la seva totalitat. No és diferent en aquest cas. La imatge de promoció de ‘Patria’ pretén reflectir com la violència i el sofriment afecten tota una societat», han assenyalat aquestes mateixes fonts.

L’escriptor Fernando Aramburu, autor de la novel·la en què s’ha basat la sèrie, considera un «desencert» el cartell i l’ha atribuït a «una estratègia de màrqueting» que no comparteix.

«El primer cartell promocional de la sèrie de televisió ‘Patria’ em sembla un desencert. Incompleix una norma que jo em vaig imposar quan vaig escriure el meu llibre: no perdre de vista el dolor de les víctimes del terrorisme, tractar-les amb l’empatia i el carinyo que mereixen. La sèrie, segons la meva opinió, sí que ho fa», ha assenyalat en el seu blog.

Notícies relacionades

El cartell promocional de la sèrie publicat per HBO a les seves xarxes socials ha despertat una allau de crítiques tant d’usuaris com de polítics i associacions, a l’entendre que equipara el sofriment de les víctimes d’ETA i els seus familiars amb el dels presos de la banda terrorista i el seu entorn. El mateix Aramburu pujava dimarts passat a les seves xarxes socials una foto del cartell a la plaça de Callao acompanyada de la frase ‘Madrid, avui, ara’.

El pòster està format per dues imatges. A la dreta, apareix, sota una pluja torrencial, una dona subjectant el cadàver del seu marit, que acaba de ser objectiu d’un atemptat de la banda terrorista. A l’esquerra, apareix un jove despullat estirat a terra en una fosca habitació on al fons apareixen tres persones més, és a dir, un condemnat o sospitós d’ETA aparentment torturat en dependències policials. Dues imatges unides en un mateix cartell sota el lema ‘Tots som part d’aquesta història’.

Temes:

Terrorisme