PRESENTACIÓ DESPRÉS DE SUPERAR EL CORONAVIRUS

Banderas vol uns Goya «curts, sobris i seriosos»

«No vull fer un programa d'humor», ha assegurat el director de la gala

zentauroepp51950279 el actor antonio banderas  posa en la alfombra roja de la xx200831161809

zentauroepp51950279 el actor antonio banderas posa en la alfombra roja de la xx200831161809 / Maria Jose Lopez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor Antonio Banderas, que fa una setmana informava que havia superat feliçment el coronavirus després d’estar-se en quarantena a casa seva, aquest dilluns ha informat d’alguns detalls de la gala de la 35è edició dels premis Goya, que s’entregaran el 27 de febrer al seu Teatre del Soho CaixaBank de Màlaga.

«Seran especials per tot el que està passant amb el coronavirus. Seran molt curts. Vull comprimir-los molt perquè crec que es pot comprimir. A més vull fer-los amb certa solemnitat, sobris. L’humor no s’ha de rebutjar, però no vull fer un programa d’humor, no em dona la gana. Crec que la nostra professió té altres aspectes que s’han de remarcar», ha afirmat en una trobada amb la premsa a Màlaga.

El promotor, impulsor i fundador del Teatre del Soho CaixaBank ha assenyalat que s’haurà de veure com s’arriba a finals de febrer: «Tenim un pla A, B i C, però en qualsevol dels casos se celebraran des d’aquí, des del Teatre del Soho, és possible que es faci alguna connexió amb alguna ciutat en un moment determinat però es faran aquí». En aquest sentit, l’actor malagueny ha precisat que «potser la paraula ‘celebrar’ ja no serveix, però sí ‘portar a cap’».

Sobre com escurçar la gala, ha explicat que la idea és «buscar fórmules per ajuntar una sèrie de premis, que es donin d’una forma més directa, més ràpida. Necessitem el compromís dels nominats, dels premiats, per entendre la narrativa que volem establir, per fer que els premis siguin flexibles i vagin amb una certa velocitat a l’hora d’entregar-los».

Música en directe

Ha explicat que la música serà en directe. «No vull res enllaunat. Tot serà música de veritat, que s’interpretarà, des d’aquí o on anem. Vull fer-ho molt viu, molt directe i probablement diferent al que hem vist fins ara».

Notícies relacionades

Banderas, que juntament amb la periodista María Casado serà al capdavant de la gala, ha volgut incidir que la gala d’entrega dels Goya sempre ha sigut «molt llarga». Crec que, a més, comença molt tard. Jo vaig entregar un Goya a Madrid a Isabel Coixet a les dues de la matinada d’un diumenge a la nit i em preguntava «a part de la seva mare, ¿qui està veient això?».

L’actor, el musical del qual ‘A chorus line’ també és finalista als premis Max que s’entreguen la setmana que ve a Màlaga, ha explicat que ja s’ha refet. «He tingut sort, crec, he sigut un dels afortunats. No he sigut asimptomàtic, hi va haver febre, dolors, però me n’he sortit i tinc moltes ganes de posar-me a treballar i de portar a terme els projectes que tenim al cap, de treure’ls bé, i fer que aquest teatre vibri com va vibrar durant els mesos en què vam estar representant el musical. Aquest és l’objectiu fonamental».