QUATRE ANYS DE BATALLA JUDICIAL

Angelia Jolie & Brad Pitt: nou assalt

L'actor no entén per què la seva ex vol apartar del seu divorci el jutge que els va casar

zentauroepp54439081 this combination photo shows angelina jolie at the world pre200816151912

zentauroepp54439081 this combination photo shows angelina jolie at the world pre200816151912

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb aquesta exparella no se sap mai. Han donat mostres de voler millorar les seves relacions pel bé dels seus fills i de tot el contrari. S’ha assegurat que ell compleix el règim de visites establertes i també que això no és cert.  Ambigus sempre en les seves declaracions, han utilitzat els advocats per mantenir un embolic legal que dura ja quatre anys.

L’últim, de moment, és que Brad Pitt no entén per què Angelina Jolie ja no confia en la persona que els va casar el 2014 i al qual fa uns anys tots dos van contractar de mutu acord com a jutge privat perquè dirimís el seu sonat divorci. La parella es va divorciar l’abril del 2019 al demanar una causa bifurcada per declarar-se solters abans que temes tan difícils com la custòdia dels seus fills o el repartiment dels béns estiguessin conclosos, una cosa que encara cueja. 

Dilluns passat es va saber que Jolie havia sol·licitat al Tribunal Superior de Los Angeles la desqualificació del jutge en qüestió, John W. Ouderkirk, a causa que no havia sigut clar sobre les relacions comercials amb una dels advocats de Pitt, Anne C. Kiley.

Segons l’informe presentat, «Ouderkirk no va donar a conèixer els casos que demostren la relació de client actual, recurrent i en curs entre ell i la consellera del demandat».  Per això demanaven que fos obligat a sortir del cas «al crear dubte raonable de la seva habilitat per mantenir-se imparcial».

Contraatac

I ara ha sigut el torn dels advocats que porten la defensa de Pitt els que han contraatacat per defensar-se d’aquestes acusacions. Per a ells, tot això no és més que «un intent desesperat de Jolie per retardar l’adjudicació de qüestions de custòdia pendents des de fa molt temps». 

Segons els representants legals de Pitt, el jutge Ouderkirk ha tingut un historial ben documentat amb les parts en aquest procediment i va ser seleccionat personalment per Jolie per presidir el casament dels actors el 2014 i actuar com a neutral en diversos assumptes de la parella.

Guanyar temps

Jolie i Pitt tenen una ordre de custòdia temporal vigent mentre continuen negociant els acords finals i aquest seria el motiu pel qual la protagonista de Malèfica estaria intentant allargar el judici, perquè aquest l’afavoreix mentre duri. La parella té sis fills: Shiloh, Vivienne, Maddox, Pax, Knox i Zahara. Tot i que se sap que Jolie ha lluitat per donar-li la custòdia mínima al seu exmarit, finalment l’acord inclourà una quantitat substancial de temps també per a Pitt.

A Califòrnia és possible contractar un jutge privat la tasca del qual és reconeguda pel sistema judicial i qui porta endavant el procés en la més estricta intimitat d’un bufet d’advocats al qual la premsa no té accés. Aquesta va ser la via que els dos actors van triar per al seu divorci esperant que no transcendís res als mitjans, cosa que evidentment no ha ocorregut perquè durant tot aquest procés s’han anat produint filtracions interessades per les dues parts. 

Notícies relacionades

Ara, amb les reclamacions de Jolie, el cas ha arribat al Tribunal Superior de Los Angeles, que dirimirà si el jutge John W. Ouderkirk ha de ser apartat del cas o seguirà al capdavant. La guerra continua.