EMBOLIC JUDICIAL

Angelina Jolie demana que es retiri el jutge que porta el seu divorci

Assegura que el magistrat té connexió professional amb una de les advocades del seu exmarit

zentauroepp54439081 this combination photo shows angelina jolie at the world pre200812085922

zentauroepp54439081 this combination photo shows angelina jolie at the world pre200812085922

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb aquesta exparella no se sap mai. Han donat mostres de voler millorar les seves relacions pel bé dels seus fills i de tot el contrari. S’ha assegurat que ell compleix el règim de visites establertes i de tot el contrari. Ambigus sempre en les seves declaracions, han utilitzat els advocats per mantenir un embolic legal que dura ja quatre anys.

En un nou capítol, l’actriu Angelina Jolie ha presentat una moció al tribunal de Los Angeles perquè apartin el jutge que porta el seu cas. ¿La raó? No haver informat sobre la seva relació professional amb una de les advocades del seu ex, Brad Pitt. Jolie assegura que John W. Ouderkirk, el jutge en qüestió, hauria de ser apartat del procés de divorci que l’actriu va presentar a l’estiu del 2016 perquè no va ser clar i va informar tard sobre altres casos en els quals havia treballat amb Anne C. Kiley, una de les lletrades que representa Brad Pitt. En termes legals, segons l’informe presentat, «Ouderkirk no va donar a conèixer els casos que demostren la relació de client actual, recurrent i en curs entre ell i la consellera del demandat». 

La protagonista de ‘Maléfica’ insisteix que l’advocada de Brad Pitt havia vetllat pels interessos financers del jutge Ouderkirk «perquè el seu nomenament –i la possibilitat que afecti la seva remuneració– s’ampliï en un cas molt públic». Això s’explica perquè, com moltes parelles famoses als Estats Units, van contractar un jutge privat per evitar que les seves dades personals i econòmiques sortissin a la llum, tot i que alguns moviments legals segueixen les mesures habituals i per això poden fer-se públics.

No obstant, que el jutge no hagi sigut contractat pel Tribunal no vol dir que no hagi de seguir les seves normes, cosa que hauria d’haver donat a conèixer el seu possible biaix. «No importa si el jutge té o no preferència però sota la llei de Califòrnia està obligat a sortir del cas al crear ‘dubte raonable’ de la seva habilitat per mantenir-se imparcial», continua la moció que ha presentat Jolie a través dels seus representants.

Notícies relacionades

Després de tres anys de batalla legal, l’abril del 2019 Angelina Jolie i Brad Pitt van oficialitzar el seu divorci i l’actriu es va canviar el nom per deixar d’utilitzar el del seu exmarit. El divorci es va produir sense haver deixat clares les qüestions financeres i la custòdia dels nens. El 2018, l’actriu va reclamar que el que va ser el seu marit durant dos anys no pagava prou manutenció als seus sis fills. En tot aquest procés, els advocats de Pitt han assegurat que les accions de Jolie no buscaven una altra cosa que manipular els mitjans de comunicació al seu favor després de la ruptura.

L’actriu, que va estar rodant uns dies a les Canàries la que serà una nova producció per a Disney, continua involucrada en causes benèfiques com a ambaixadora de l’ACNUR, l’agència de l’ONU que vetlla pels refugiats. Més recentment, la intèrpret d’‘Innocència interrompuda’ va fer una crida contra el racisme i la discriminació social i va realitzar una important donació per lluitar per la igualtat racial i la justícia social després de l’assassinat de George Floyd.