REFERENT ROSA

Mor Carlos García Calvo, expert en moda i cronista de la reina Letizia

El cos del periodista ha sigut trobat sense vida al seu domicili de Madrid

carlos-garcia-calvo

carlos-garcia-calvo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El món de la moda s’ha despertat commocionat aquest matí per la mort del periodista i escriptor Carlos García Calvo. L’expert en estil i en moda i cronista habitual de la reina Letizia ha sigut trobat mort al seu domicili de Madrid. Fins ara no han transcendit els motius de la seva mort. Algunes persones pròximes han confirmat que ahir mateix van parlar amb ell i es trobava bé i de bon humor.

García Calvo (Argentina, 1953), establert a Espanya des de fa dècades, va estar actiu fins fa uns dies amb les seves cròniques habituals sobre moda al diari ‘El Mundo’ amb ‘El blog de la reina Letizia’.

I també a les xarxes socials, on fa només una setmana relatava un dinar a la biblioteca d’un dels restaurants més selectes de Madrid i l’endemà comentava les vacances a Vilagarcía de Arosa de la seva àvia, Blanca Llanteno, amb una fotografia.

Inicis a la televisió

Pulcre i refinat, els seus comentaris àcids sobre les ‘celebrities’ plens de paraules en anglès i en francès deixaven entreveure la seva vasta cultura. Una actitud esnob, unida al seu cuidat vestuari, amb què es va guanyar la popularitat a finals dels anys 90 a l’ésser un dels cronistes del programa d’Ana Rosa Quintana  i Rosa Villacastín, ‘Extra Rosa’, a Antena 3, entre 1997 i 1998. La seva forma de parlar i les seves crítiques ferotges de les passarel·les i les tendències el van fer un personatge molt peculiar i popular. El seus amics asseguren que aquest caràcter no era un posat, sinó la seva genuïna forma de ser.

També van ser cèlebres les seves opinions sobre l’estilisme de les famoses com a tertulià en el programa de Marta Robles a Telemadrid. També va col·laborar al diari ‘Las provincias’, a més d’escriure articles per a les revistes ‘Telva’, ‘Vogue’ i ‘Marie Claire’. 

Autor de diversos llibres

Notícies relacionades

El periodista acabava d’acabar el seu últim llibre, sobre la reina Letizia, que veurà la llum els pròxims mesos. Havia escrit ‘Cómo ser una mujer A’, ‘Agenda de la mujer A’, ‘Cómo ser una mujer A y no comas el postre con cuchara’, ‘El perfecto anfitrión’ i ‘Te vestiré como a una reina’.

L’expert en moda era un dels rostres coneguts de les festes i presentacions més glamuroses del nostre país i comptava amb un important cercle de relacions socials. Un dels seus grans amics va ser el dissenyador i jurat de ‘Maestros de la Costura’, Lorenzo Caprile. Amb ell va posar en nombroses ocasions a les xarxes socials, on avui li ha dedicat aquest sentit comiat: «Fins sempre, estimat amic!!! Gràcies per tantes i tantes coses: et portaré sempre al cor. Descansa en pau».