EXPECTACIÓ DE MATINADA

Taylor Swift anuncia per sorpresa el llançament del seu nou disc

'Folklore' compta amb col·laboracions de Bon Iver i Aaron Dessner, entre altres

zentauroepp49578464 us singer songwriter taylor swift arrives for the 2019 mtv v200723154020

zentauroepp49578464 us singer songwriter taylor swift arrives for the 2019 mtv v200723154020 / JOHANNES EISELE

1
Es llegeix en minuts

Taylor Swift ha anunciat per sorpresa que aquesta mitjanit (hora de l'est dels Estats Units, les sis de la matinada del divendres a Espanya) llançarà el seu esperat vuitè àlbum d'estudi, 'Folklore'.

«No he pogut fer la majoria de coses que havia planejat per a aquest estiu, però hi ha una cosa que no havia planejat i que sí que ha ocorregut. I això és el meu vuitè àlbum d'estudi, 'Folklore'. Sorpresa. Aquesta mitjanit llançaré el nou àlbum de cançons en les quals he abocat tots els meus capricis, somnis, pors i reflexions», ha expressat la cantant en els seus comptes de Twitter i Instagram.

Surprise Tonight at midnight I’ll be relísing my 8th studio album, folklore; an entire brand new album of songs I’ve poured all of my whims, dreams, fears, and musings into. Pre-order at https://t.co/zSHpnhUlLb pic.twitter.com/4ZVGy4l23b— Taylor Swift (@taylorswift13) July 23, 2020

Swift va escriure i gravar les cançons ella sola però va comptar amb la col·laboració d'alguns dels seus «herois musicals», entre els quals cita  Aaron Dessner -que ha coescrit o produït 11 de les 16 cançons que componen l'àlbum-, o Bon Iver i Jack Antonoff, que han cantat amb ella en alguns temes.

«Abans d'aquest any, probablement hauria pensat massa quan hauria sigut el moment 'perfecte' per llançar aquest àlbum, però els temps que estem vivint encara em recorden que no hi ha res segur. El meu instint em diu que si fas una cosa que t'agrada, l'hauries de mostrar al món», ha afegit la cantant.

Vídeo de 'Cardigan'

El disc té 16 cançons i una bonificació en l'edició de luxe, que inclou el CD i l'àlbum digital. 'Folklore' també estarà disponible en vinil i en casset, segons diu la web de la cantant, on ja es pot reservar el disc.

Notícies relacionades

A més de l'àlbum, Swift llançarà aquesta nit el vídeo 'Cardigan', cançó que ha escrit i dirigit però la fotografia del qual ha confiat al mexicà Rodrigo Prieto, director d'imatge de pel·lícules com 'Brokeback Mountain'.

'Cardigan' serà, per tant, el primer single del disc. La resta dels temes són: «The 1», «The last great american dynasty», «Exile» (amb Bon Iver), «My tears ricochet», «Mirrorball», «Seven», «August», «This is me trying», «Illicit affairs», «Invisible string», «Mad woman», «Epiphany», «Betty», «Peace», «Hoax» i «The Lakes», com a 'bonus track' per a l'edició de luxe.

Temes:

Taylor Swift