ACTOR A L'ESPERA

Tom Hanks: «No sabem quan tornarem a rodar»

L'actor, que va passar la Covid-19, apel·la al sentit comú i demana que es mantinguin les distàncies

zentauroepp53944661 files  in this file photo taken on november 07  2018 actors 200702182120

zentauroepp53944661 files in this file photo taken on november 07 2018 actors 200702182120 / VALERIE MACON

2
Es llegeix en minuts
Efe / Javier Romualdo

Tom Hanks, que dijous 9 de juliol complirà 64 anys, va ser una de les primeres celebritats a encomanar-se del coronavirus. Era a Austràlia amb la seva dona, Rita Wilson, que també va passar la malaltia. Tots dos van explicar a les xarxes socials com va ser la seva evolució i quan van poder, després de passar la quarantena, van tornar als Estats Units. Ara, amb la distribució de pel·lícules paralitzada, s’ha vist obligat a estrenar el seu últim treball, ‘Greyhound’, a la televisió. Es tracta d’un drama bèl·lic sobre la segona guerra mundial que ell mateix ha escrit, produeix i protagonitza.  «No sé quan tornarem a treballar, però no serà aviat», ha assegurat en una trobada virtual amb periodistes en la qual ha analitzat el futur immediat del sector. 

«Vam estar 10 dies amb símptomes molt incòmodes. No vam arribar a témer per la nostra vida, per sort», recorda sobre la seva experiència amb la Covid-19.  «Si una sèrie de coses haguessin anat a pitjor [l’actor és diabètic després de rodar ‘Nàufrag’, on va haver de guanyar i perdre pes] hauríem necessitat tractament mèdic expert. Ens vam aïllar per evitar encomanar els altres i des d’aleshores seguim en quarantena», ha explicat Hanks, que va emmalaltir quan estava de viatge a Austràlia per participar en les tasques de producció del ‘biopic’ sobre Elvis Presley que dirigirà el director australià Baz Luhrmann (‘Moulin rouge’, ‘Austràlia’), en què Hanks interpretra al que va ser el representant del rei del rock.

Respecte a la tornada als rodatges, l’actor i productor és taxatiu: «Ningú té idea de quan es podrà reprendre la feina. El moment arribarà, però no sabem quan», admet. «Hi ha una sèrie de factors físics, legals, financers i de seguretat que provocaran que l’aturada en la indústria cinematogràfica sigui més llarga de l’esperat. Com la teva pel·lícula tingui dues persones en un cotxe, parlant a prop o besant-se estàs fotut. És difícil rodar respectant les distàncies entre l’equip». 

Crida al sentit comú

Davant les xifres alarmants de contagiats i morts als Estats Units, també a l’estat de Califòrnia, l’actor ha volgut enviar un missatge bàsic, igual com han fet aquests dies un bon nombre d’estrelles de Hollywood. «Hi ha tres coses que podem fer: portar mascaretes, practicar la distància física i rentar-nos les mans. És molt simple i si una persona no les compleix hauria de fer-li vergonya. No és tan difícil fer la teva part. Si condueixes, vas en la teva direcció, gires segons els signes i no atropelles la gent. És sentit comú, res més».

Notícies relacionades

A Hanks li dol que ‘Greyhound’ no s’hagi estrenat a les sales de cine. «A tots ens trenca el cor que aquesta pel·lícula no s’exhibeixi als cines, perquè és increïble com llueix a la pantalla gran. Però és que hi haurà un embús de superproduccions que volen projectar-se als cines i fins que es determini com fer-ho passarà temps», pronostica. Per això Hanks ha decidit associar-se amb Apple TV+, la nova plataforma del gegant tecnològic, per estrenar aquest drama pel qual va apostar personalment. La renúncia a la gran pantalla de ‘Greyhound’ segueix els passos d’altres pel·lícules com ara ‘Trolls World Tour’ i ‘¡Scooby! ¡Scooby!’ que han tingut un llançament digital.

Basada en la novel·la de 1955 ‘The good shepherd’, (‘El bon pastor’) de Cecil Scott Forester, la cinta viatja fins als primers dies de la participació dels Estats Units en la segona guerra mundial, quan el comandant Ernest Krause (Tom Hanks) creua l’Atlàntic en un submarí ple d’inseguretats i pors. 

Temes:

Tom Hanks