COMPENSACIÓ

Weinstein arriba a un preacord de 19 milions amb algunes de les seves víctimes

L'exproductor compleix condemna de 23 anys de presó

zentauroepp53946550 file photo   film producer harvey weinstein exits new york c200701120222

zentauroepp53946550 file photo film producer harvey weinstein exits new york c200701120222 / Eduardo Munoz

1
Es llegeix en minuts

Les dones assetjades o agredides mentre treballaven per al productor cinematogràfic Harvey Weinstein podrien ser compensades per un fons de 19 milions de dòlars, fet que posaria fi a les seves reclamacions legals, segons ha anunciat el fiscal de l’Estat de Nova York. Tan sols queda que l’acord sigui validat pels jutges. Si és acceptat, posarà fi a una demanda presentada davant la justícia civil federal contra l’exproductor de Hollywood, que actualment compleix una condemna de 23 anys de presó, així com la denúncia presentada el febrer del 2018 pel fiscal de Nova York contra l’exproductor, acusat d’haver exigit en particular favors sexuals d’empleades seves amb la complicitat de la seva empresa. «Després de tot l’assetjament, les amenaces i la discriminació, aquestes víctimes finalment veuran com es fa justícia», ha dit el fiscal.

Notícies relacionades

Louisette Geiss, una de les dones de la denúncia col·lectiva contra l’exproductor, va acollir amb beneplàcit la creació d’un fons que compensarà «moltes víctimes que van perdre les seves carreres». No obstant, els advocats Douglas Wigdor i Kevin Mintzer, que representen sis presumptes víctimes de Harvey Weinstein, van denunciar que l’acord és «profundament injust». 

El comunicat de premsa del fiscal no esmenta cap altre intent d’acord anunciat el desembre del 2019, que preveia el pagament d’uns 25 milions de dòlars a les presumptes víctimes com a part d’un acord integral que saldaria tots els deutes. L’escàndol Weinstein va esclatar l’octubre de 2017 i va donar origen al moviment #MeToo, per denunciar les agressions sexuals sovint impunes perpetrades per homes de poder.