A UN MILIÓ DE DÒLARS LA XERRADA

Enric i Meghan debutaran com a conferenciants

Han fitxat per una empresa que gestiona les carrera dels Obama i els Clinton

zentauroepp50185019 britain s prince harry  duke of sussex l  is watched by megh200630110840

zentauroepp50185019 britain s prince harry duke of sussex l is watched by megh200630110840 / MICHELE SPATARI

2
Es llegeix en minuts

Des de la seva sortida de la família reial britànica, anunciada al gener i duta a terme el passat 31 de març, els Sussex estaven estudiant la manera de guanyar-se folgadament la seva nova vida lluny de palau. Enric i Meghan buscaven feina en la seva nova aventura americana i ara sembla que l’han trobat, i molt ben remunerada, per cert. Faran conferències. Segons ha publicat la revista ‘Town&Country’, han fitxat per la veterana empresa de relacions públiques Harry Walker, especialistes en relacions públiques amb seu a Nova York. Segons el portal ‘Page six’, els conferenciants ‘premium’, i ells ho serien, poden arribar a cobrar fins a un milió de dòlars per xerrada (uns 890.000 euros).

«Les xerrades estaran relacionades amb temes importants en què ells s’han involucrat, temes relacionats amb els assumptes socials que el planeta encara, com la justícia racial, la igualtat de gènere, la salut mental, l’apoderament femení i el canvi climàtic, entre altres assumptes», asseguren des de l’agència, que té fitxats molts altres famosos, entre d’altres, els Obama i els Clinton. 

Pel que sembla, els esdeveniments en què participessin els Sussex, previ pagament, es donaran a conèixer aviat. Però sens dubte no esperin intimitats. «No hi ha plans que parlin sobre la família reial britànica. Únicament han firmat amb Harry Walker per fer xerrades», explica un portaveu de l’agència la revista. Molts d’aquests assumptes dels quals tractaran estarien relacionats amb la fundació d’Archewell, la seva nova organització i des de la qual pretenen gestionar els seus esforços filantròpics. Una fundació que ja va néixer amb mal peu, quan la Covid fuetejava Europa. 

Harry Walker es presenta com «una exclusiva agència de conferenciants que representa els millors oradors, els més motivacionals, els més importants». A més dels Obama  i els Clinton, tenen fitxats les germanes i estrelles del tennis Venus i Serena Williams, els actors Tina Fey i Lin Manuel Miranda, l’exalcalde de Chicago Rahm Emanuel, l’ex primera ministra australiana Julia Gillard, l’exvicepresident nord-americà Dick Cheney i l’expresidenta de Pepsi, Indra Nooyi. Entre les seves últimes incorporacions hi ha també l’exjugador de beisbol Álex Rodríguez i l’actor Matthew McConaughey.

Notícies relacionades

A falta de nous projectes amb Disney –Meghan Markle va posar veu en un documental sobre elefants–, de moment aquest és la primera feina coneguda per als pares del petit Archie, ara instal·lat en una luxosa mansió al barri de Bel Air de Los Angeles. La parella també ha de tornar a les arques britàniques el cost de la reforma de la seva casa de Windsor, Frogmore House. 

S’estima que els ducs de Sussex necessiten uns 30 milions d’euros per mantenir el seu ritme de vida, començant per la seguretat, de la qual el president Donald Trump ja va anunciar que es desentenia. «Les 12 persones de seguretat que necessitaran els ducs de Sussex i el seu fill Archie per a la seva protecció es finançaran amb fons privats. És un acord al qual va arribar la casa reial amb ells quan van prendre aquesta decisió a principis de gener», va aclarir llavors una font oficial. El cost anual d’aquesta protecció ascendeix al voltant d’un milió i mig d’euros, segons els experts. De moment és el príncep Carles, pare d’Enric, el que s’ha fet càrrec d’aquesta partida.