ACTOR ACTIVISTA

Clooney: «El racisme és la pandèmia dels Estats Units»

L'actor fa una crida per acabar amb la presidència de Trump en les eleccions del novembre

lmmarco43981187 files  in this file photo taken on june 07  2018 us actor ge200603104751

lmmarco43981187 files in this file photo taken on june 07 2018 us actor ge200603104751 / VALERIE MACON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’assassinat de George Floyd, que ha revifat el debat entorn del racisme manifest als Estats Units, ha mobilitzat també les estrelles de Hollywod. George Clooney ha qualificat la injustícia racial com la «pandèmia» del país. «Hi ha pocs dubtes que George Floyd fos assassinat», ha escrit Clooney en un article per al ‘Daily Beast’. «Vam veure com respirava per última vegada en mans de quatre policies».

L’actor, director i activista elogia en el seu article «la reacció desafiadora» de milions de persones arreu del món que participen en les manifestacions. «No sabem quan acabaran aquestes protestes. Esperem i resem perquè ningú més sigui assassinat. Però també sabem que canviarà molt poca cosa. La ira i la frustració que veiem una vegada més als nostres carrers és només un recordatori del poc que hem crescut com a país des del nostre pecat original de l’esclavitud», explica.

Notícies relacionades

«Aquesta és la nostra pandèmia. Ens infecta a tots i en 400 anys encara hi hem de trobar una vacuna», afegeix Clooney, que com a demòcrata militant aprofita per fer una crida als ciutadans per acabar amb el mandat de Donald Trump en les pròximes eleccions, el 3 de novembre.

«Necessitem polítics que reflecteixin l’equitat bàsica per a tots els seus ciutadans per igual. No necessitem líders que avivin l’odi i la violència com si la idea de disparar els saquejadors pogués ser una mica menys que un missatge controvertit. I només hi ha una manera en aquest país d’aconseguir un canvi durador: votar», conclou l’intèrpret.