SENTÈNCIA

Un fill menys per a Julio Iglesias... de moment

L'Audiència Provincial de València accepta el recurs del cantant i de la fiscalia i assegura que la demanda de Javier Sánchez es tracta de «cosa jutjada»

El que ha sigut el novè fill oficial de Julio Iglesias va anunciar que arribarà fins al Tribunal d'Estrasburg per lluitar per una herència milionària

undefined48392451 valencia 3 5 2019 gente  julio iglesias   javier s nchez jav190717175130

undefined48392451 valencia 3 5 2019 gente julio iglesias javier s nchez jav190717175130 / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Javier Sánchez ja no és fill de Julio Iglesias. L’Audiència Provincial de València ha revocat la sentència del jutjat de primera instància que va estimar la demanda de paternitat presentada pel fill de la ballarina portuguesa María Edite Santos contra el cantant, que torna a tenir vuit fills, de moment.

La Sala ha estimat els recursos d’apel·lació d’Iglesias i la Fiscalia, i coincideix que es tracta de «cosa jutjada», ja que ja va ser objecte de pronunciament judicial anys enrere en el marc de dos procediments més que van concloure amb el rebuig de la pretensió. Ho va ser a Castelló a principis dels anys 90 i més endavant a Marbella.

En canvi, el jutjat que el mes de juliol passat va entendre que l’aportació d’una prova genètica que li donava una coincidència altíssima amb Julio José Iglesias, un altre dels fills de l’artista, donava peu a sol·licitar una prova de l’ADN al cantant.

Al negar-se a sotmetre’s Julio Iglesias a una prova que confirmés o descartés la seva relació, el titular va dictaminar que els indicis i l’evidentíssima semblança física» entre tots dos eren suficients per estimar la demanda.

L’advocat de Javer Sánchez, Fernando Osuna, ja es va mostrar al seu dia conscient que l’Audiència podia revocar la primera decisió judicial i va anunciar que en el cas del seu client arribarà si fa falta fins al tribunal dels drets humans d’Estrasburg.

L’ampolla de Julio José

Aquesta tercera demanda va arribar després que un detectiu privat contractat pel despatx d’advocats que representa Sánchez, expert en aquest tipus de demandes, aconseguís una ampolla que Julio José va utilitzar després de fer surf en una platja de Miami.

Amb les restes de la seva saliva es va realitzar una prova que donava, segons l’advocat del demandant, la certesa científica total que tots dos compartien pare.

Herència milionària

En els mesos en què ha sigut el novè fill biològic de Julio Iglesias, Javier Santos ha rebut ofertes per cedir els seus drets sobre la part de l’herència que li tocaria en el cas que finalment sigui declarat el seu fill en una decisió que no es pugui recórrer.

Els advocats de Sánchez sempre han assegurat que és difícil calcular la fortuna del cantant tot i que la revista Forbes li va adjudicar el 2019 una fortuna de 800 milions d’euros, que continua creixent cada dia pels drets de les seves cançons.

Girona, 1975

Tant Sánchez com la seva mare han defensat sempre que aquesta última va conèixer Julio Iglesias en una discoteca de Sant Feliu de Guíxols, a Girona, el 1975 i que després d’aquesta trobada tots dos van conviure durant una setmana en un xalet. Llavors van mantenir diverses vegades relacions sexuals i segons el testimoni de la ballarina, d’aquelles relacions va néixer el seu fill Javier.

Un judici de 30 anys

Notícies relacionades

Sánchez i la seva mare van presentar la primera demanda el 1991 i un jutjat de València va declarar llavors la paternitat del cantant, però la Secció Vuitena de l’Audiència de València va revocar la decisió a l’entendre que la negativa del cantant a realitzar-se la prova de l’ADN no podia concloure directament que era el seu pare com s’havia sentenciat. El Suprem va confirmar anys després aquesta sentència.

El segon procediment es va iniciar per una demanda idèntica a l’anterior el 2004 davant del Jutjat de Primera Instància 3 de Marbella i que va ser desestimada en una interlocutòria per entendre que ja hi havia una sentència. La desestimació va ser ratificada en apel·lació per l’Audiència Provincial de Màlaga.