Pel coronavirus

Mor el dissenyador Juanjo Rocafort, creador de les granotes i les peces amb llum

Tenia 76 anys i feia anys que estava allunyat de la costura i la decoració

blusn-juanjo-rocafort

blusn-juanjo-rocafort

2
Es llegeix en minuts

Feia anys que estava allunyat de la moda, però en el seu dia va ser un avançat al seu temps. El dissenyador i decorador madrileny Juanjo Rocafort, el creador de les granotes, va morir ahir als 76 anys a Madrid a conseqüència del coronavirus, segons han confirmat fonts pròximes a la família.

Entre el 1964 i el 1973 va tenir botigues obertes a Madrid, Londres, Marbella i Eivissa i finalment es va establir a Nova York, on va obrir el seu estudi de disseny en un dels seus edificis més emblemàtics, l’Empire State. 

Entre els seus clients hi havia la família reial espanyola, Marlon BrandoJohn LennonNatalie WoodJulio Iglesias, la duquessa d’Alba, Cristina Onassis, Francis A. Rockefeller... Juntament amb un altre creador clau, Manuel Piña, es va convertir en un dels representants del disseny d’aquella etapa.

Modesto Lomba, president de l’Associació de Creadors de Moda d’Espanya, el recorda com un home «amable» del qual és inevitable no recordar «el seu últim mallot negre amb sabates elàstiques incorporades».

El que ara és habitual tant en l’esport com en les peces del dia a dia, Rocafort ja ho va dissenyar en una època, a finals dels 80 i principis dels 90, en què potser es contemplava com una proposta futurista, com demostra la seva col·lecció ‘The Wit Collection 9’. El 1992, Juanjo Rocafort crea les col·leccions ‘total wear’ i el calçat elàstic. Aquest últim invent continua d’actualitat i consisteix a eliminar les cremalleres de les botes i substituir-les per un teixit elàstic, de manera que es dona una nova dimensió més estètica al calçat.

Però aquesta no va ser la seva única aportació al món de la moda. La roba amb llum va ser un altre dels seus èxits i va consolidar la seva fama. Conjunts i samarretes d’efecte lluminós que s’encenien amb piles. Va vendre més de vuit milions de peces amb llum en un any.

Va aconseguir cinc medalles d’or a la Creativitat en els premis Eureka de la Comunitat Europea, el 1994, per la seva gran contribució al progrés i la invenció en el camp de la moda.

Notícies relacionades

Va fer per a la dona una moda còmoda, sense renunciar a la bellesa, dissenys en els quals tenien cabuda peces pintades a mà en les quals s’entrellaçava modernitat, tradició i una silueta sofisticada.

Malgrat haver gaudit de reconeixement internacional, va dir en alguna entrevistes que no se sentia «profeta a la seva terra».

Temes:

Moda