DESTRE CONVALESCENT

Curro Romero es recupera d'un càncer de laringe

«L'hem agafat a temps», explica la seva dona, Carmen Tello

zentauroepp3550065 sevilla 15 10 05  curro romero y su mujer carmen entranda a 200406150756

zentauroepp3550065 sevilla 15 10 05 curro romero y su mujer carmen entranda a 200406150756 / BEGONA LOMBARDIA

1
Es llegeix en minuts

Curro Romero, de 86 anys, es recupera a la seva esplèndida finca sevillana d’un tumor maligne a la laringe que ha estat a punt de costar-li la veu. «El càncer ha desaparegut completament. El vam agafar a temps», ha assegurat a Efe Carmen Tello, la seva dona. Des de feia mesos se sabia que el veterà matador de toros estava malalt.

El conegut entre l’afició com ‘el Faraón de Camas’, el poble on va néixer, va anar al teatre de la Mestranza de Sevilla a finals de febrer per recollir el títol de fill predilecte d’Andalusia.

«El president de la Junta, Juan Manuel Moreno, ens havia trucat el divendres anterior. En aquell moment ni tan sols sabia si podria recollir el nomenament. Havia acabat la radioteràpia el dilluns anterior i ho ha passat molt malament amb els efectes secundaris d’aquestes sessions, més que amb el tumor per si mateix», ha explicat la dona del destre. 

Notícies relacionades

El procés va començar a finals d’any, quan li van treure un tumor maligne a les cordes vocals. A principis del 2020, en una revisió rutinària, el metge li va diagnosticar un càncer de laringe, encara incipient i superficial. «Va començar al gener i li han fet 38 sessions de radioteràpia. Els efectes secundaris el van deixar esgotat, però està recuperat per complet. Ara ha començat a recuperar la veu i està confinat a casa, amb una mica de por pel que està passant. També ha perdut pes», ha explicat Carmen Tello, de 64 anys.  

Curro Romero va començar a torejar el 1954 i es va retirar l’any 2000. Després de separar-se de la seva primera dona, la cantant Concha Márquez Piquer, filla de Concha Piquer, Curro Romero va contreure matrimoni el 2003 amb Carmen Tello. A l’enllaç van assistir-hi uns 200 convidats, entre els quals, la duquessa d’Alba, amb la seva filla, Eugenia Martínez de Irujo. De fet, la parella formava part del cercle íntim de Cayetana. Junts acudien a nombrosos actes a Sevilla.