PELS EUA I EL CANADÀ

Ricky Martin i Enrique Iglesias anuncien una gira conjunta

El 'tour', que comptarà amb el colombià Sebastián Yatra com a artista convidat, començarà el 5 de setembre i passarà per ciutats com Los Angeles, Nova York, Miami i Atlanta

20200305 478604 iglesiasmartingirae 1 31 vid 05 124551 / periodico

3
Es llegeix en minuts
Efe

Ricky Martin Enrique Iglesias, dues de les estrelles llatines més importants de les últimes dècades, han anunciat que faran una gira junts. El ‘tour’, això sí, serà pels Estats Units i el Canadà, i començarà al setembre.

El porto-riqueny i l’espanyol han presentat la nova col·laboració en un acte a Los Angeles, i han avançat que comptaran amb el jove colombià Sebastián Yatra com a artista convidat.

La gira tindrà una vintena de concerts; començarà el 5 de setembre a Phoenix i passarà per ciutats com Los Angeles, Houston, Las Vegas, Toronto, Mont-real, Nova York, Chicago i Miami abans de tancar la seva etapa el 30 d’octubre a Atlanta.

Les entrades per a aquesta gira es posaran a la venda el 12 de març amb una prevenda que començarà el dia 10.

«És la primera vegada que me’n vaig de gira amb algú», va resumir Ricky Martin davant dels mitjans de comunicació sobre aquest ‘tour’ juntament amb Enrique Iglesias.

Nova aventura

«Som súper feliços de col·laborar en aquesta gira. És realment especial, històrica per a nosaltres, representant els llatins. I tenim moltes cançons que hem fet en el transcurs de les nostres carreres», ha explicat Iglesias, que ha dit que sent «molt afecte» pel seu company en aquesta nova aventura.

Tot i que ara la música llatina té popularitat i ressò a tot el món, Ricky Martin Enrique Iglesias van ser, des dels anys 90, de les primeres figures llatines que es van obrir camí en el pop global i en el panorama ‘mainstream’.

Pares encantats

Tots dos, a més, s’han sabut mantenir vigents, han pogut conservar una gran legió de seguidors i ara, en el terreny personal, disfruten de la paternitat: Enrique acaba de ser pare per tercera vegada amb l’extennista Anna Kournikova, mentre que Ricky, per la seva banda, va anunciar al setembre que ell i el seu marit, el pintor sirià Jwan Yosef, estan esperant el seu quart fill per gestació subrogada. Tots dos porten en la indústria de l’espectacle des de molt joves, i han sigut ídols de tota una generació d’adolescents.

Aquest és un projecte que sempre hem volgut fer. Fa molts anys que parlem sobre això i per fi es farà», ha explicat Iglesias, que també ha confessat que està «una miqueta nerviós» davant d’aquesta gran experiència amb el seu amic Ricky.

«Serà bonic simplement entrar i jugar amb la nostra història. Al cap i a la fi, és viatjar en el temps i poder compartir amb el públic on som avui. Serà molt interessant», ha avançat Martin.

Una vella amistat

Iglesias ha recordat com va començar a entaular amistat amb Martin de joves quan coincidien en vols o fent-se fotos amb els fans.

«L’admiro moltíssim. Té una trajectòria espectacular. Músicalment, ell té el seu estil i jo el meu, i serà una bona combinació», ha promès l’autor del ‘hit’ de fa uns anys ‘Bailando’.

Per la seva banda, Martin, que en els últims mesos ha presentat singles com ‘Cántalo’ o ‘Tiburones’, confia que la gent que els vagi a veure al ‘tour’ pugui passar «una bona estona» i oblidar-se dels problemes quotidians, almenys durant unes dues hores.

Notícies relacionades

Al final de l’acte, i com a sorpresa, va aparèixer el colombià Sebastián Yatra. «Són els meus grans ídols i crec que és el més especial d’aquesta vida i d’aquest lloc on som: que si un treballa, s’esforça, i es manté enfocat, pot arribar fins on vulgui», ha explicat l’intèrpret, que va saltar a la fama el 2016 amb el tema de reggaeton ‘Traidora’, al qual van seguir temes com ‘Por perro’ i ‘Ya no tiene novio’.

Ha assegurat que amb oportunitats com aquesta sent que el seu «somni» de triomfar en la música «s’està materialitzant» i ha assegurat que, si no hagués sigut elegit com a artista convidat, «hauria comprat entrades com a públic per a tots els concerts del ‘tour’».