CARTA A INSTAGRAM

Duffy va deixar la música perquè va ser «violada, drogada i segrestada»

La cantant gal·lesa va desaparèixer del mapa fa una dècada després de liderar les llistes amb cançons com 'Mercy'

(FILES) In this file photo Singer Duffy arrives for the Brit awards at the Earl’s Court exhibition centre in West London on February 18, 2009. The annual event looks to honour successful artists from the British music scene over the previous year. - The Welsh soul singer Duffy on Tuesday attributed her long musical hiatus to a violent assault that saw her raped and drugged and held captive over some days. (Photo by LEON NEAL / AFP)

(FILES) In this file photo Singer Duffy arrives for the Brit awards at the Earl’s Court exhibition centre in West London on February 18, 2009. The annual event looks to honour successful artists from the British music scene over the previous year. - The Welsh soul singer Duffy on Tuesday attributed her long musical hiatus to a violent assault that saw her raped and drugged and held captive over some days. (Photo by LEON NEAL / AFP) / LEON NEAL (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’una dècada fora dels focus, la cantant de soul britànica Duffy (35 anys) acaba d’obrir un compte a Instagram on ha explicat els terribles motius de la seva llarga absència. La intèrpret de ‘Mercy’ assegura que va haver de fer-ho després de ser «violada, drogada i segrestada». La també compositora no ha donat més detalls sobre on o quan va tenir lloc l’incident. Però ha assegurat als 107.000 seguidors que ja té en el seu nou perfil que estava «bé i segura ara».

Va vendre nou milions de discos amb el seu àlbum debut, ‘Rockferry’ (2008), que contenia el famós senzill de ‘Mercy’, i es va guanyar el públic i la crítica (el 2009 va obtenir un Grammy i tres premis Brit). El seu segon disc, ‘Endlessly’, va arribar dos anys després. No va vendre ni de lluny tant ni va rebre tants aplaudiments, però la cantant apuntava una prometedora carrera. Va actuar en un concert tribut a Edith Piaf a Nova York el 2013 i va tenir un petit paper a la pel·lícula britànica ‘Legend’ (2015). I des d’aleshores es va fer el silenci: rares vegades se la va tornar a veure.

No va ser la pressió de la fama la que la va allunyar dels escenaris. Res més lluny. 

«Ara el sol brilla»

Ella mateixa respon a la seva carta: «Molts de vosaltres us pregunteu què em va passar, on vaig anar i per què», escriu. «La veritat és que, i creieu-me que estic bé i sana i estàlvia ara, que vaig ser violada i drogada i mantinguda captiva durant alguns dies. Per descomptat que vaig sobreviure. La recuperació va prendre el seu temps. No hi ha una manera suau de dir-ho. Però puc dir que en l’última dècada van ser milers i milers els dies que em vaig comprometre en voler sentir la llum del sol al meu cor novament. Ara el sol brilla».

Notícies relacionades

Duffy no aclareix qui la va segrestar ni quan va estar captiva, però sí que en les pròximes setmanes respondria a tot en una entrevista.

«Us preguntareu per què no vaig decidir utilitzar la meva veu per expressar el meu dolor. No volia mostrar-la al món la tristesa dels meus ulls. Em vaig preguntar: ¿com podia cantar des del meu cor si aquest estava trencat?», descriu la cantant, que també demana respecte per a la seva família en aquests moments complicats i ajuda els seus fans: «Sisplau, doneu-me suport per fer d’això una experiència positiva», conclou.