PROJECTE AMB LA BBC I MICROSOFT

Angelina Jolie lluita contra les 'fake news'

L'actriu emprèn un programa perquè els més joves aprenguin a diferenciar el que és real del que és fals

undefined47552870 angelina jolie  actress and unhcr special envoy  arrives to 200205182810

undefined47552870 angelina jolie actress and unhcr special envoy arrives to 200205182810 / TIMOTHY A CLARY

2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Un equip d’investigadors del MIT (Institut de Tecnologia de Massachusetts) ha confirmat científicament que les notícies falses s’estenen molt més ràpid que les veritables, ja que generen més interacció i es comparteixen molt més. Ho sap bé Angelina Jolie, que una vegada més ha mostrat la seva preocupació davant de la proliferació de ‘fake news’, i, cansada d’aquesta situació que en nombroses ocasions ha afectat la seva vida privada, s’ha aliat amb la BBC per frenar l’esmentada xacra i protegir les noves generacions.

Segons la revista ‘Variety’, l’actriu, de 44 anys, exerceix de productora executiva de ‘BBC My World’, un programa que explicarà als adolescents majors de 13 anys com funciona la informació, el seu valor i la forma de distingir el que és real del que és fals. Gràcies al Servei Mundial de la BBC i a la coproducció de Microsoft Education, els més joves podran aprendre sobre els mitjans i digerir notícies de tot el món a través d’episodis setmanals de mitja hora de durada.  

«Com a mare, estic contenta de poder brindar el meu recolzament a un programa que té com a objectiu ajudar els nens a aprendre més sobre la vida d’altres joves de tot el món i connectar-se entre ells», va dir Jolie en un comunicat. «Espero que ajudi els nens a trobar la informació i les eines que necessiten per marcar la diferència en els assumptes que els interessen, recorrent a la xarxa de milers de periodistes i serveis d’idiomes múltiples de la BBC World Service», prossegueix la intèrpret i activista, mare de sis fills: Zahara, John (abans Shiloh); els bessons Vivienne, Knox, Maddox i Pax. 

Traduïts a 42 idiomes

De periodicitat setmanal, el format dels programes serà de mitja hora i s’emetran els diumenges al migdia a través del canal BBC World News. No obstant, per poder arribar al públic de diferents parts del món, els episodis també seran traduïts a 42 idiomes i estaran disponibles al canal de Youtube de la cadena. 

Els productors esperen que el programa proporcioni les eines necessàries per ajudar el públic jove, que està exposat a noves notícies falses perpetuades per les xarxes socials, a navegar la veritat des de la ficció.

 

Notícies relacionades

Radzi Chinyanganya i Nomia Iqbal han sigut escollits per presentar aquest espai que es va estrenar diumenge, 26 de gener, al canal principal de la televisió pública britànica. De periodicitat setmanal, tindrà una durada de trenta minuts per episodi. Tot i que, en un primer moment, Jolie no hi apareixerà com a fil conductor, no es descarta que pugui tenir-hi alguna participació puntual.

Malgrat que la intèrpret no estarà davant de les càmeres, ha utilitzat la seva imatge com a reclam publicitari de ‘BBC My World’. El tràiler del programa mostra Jolie  en un dels seus múltiples compromisos humanitaris i recull algunes declaracions de la mateixa respecte al seu nou projecte educatiu.