MIG SEGLE DE CARRERA

Mor als 86 anys l'humorista i actor Santi Sans

L'artista va debutar amb una obra d'Adolfo Marsillach i va actuar al teatre, el cine i en sales de festes, juntament amb Julio Iglesias i Raphael

A la televisió són recordades les seves intervencions al concurs 'Un, dos, tres' i als concursos de TV-3 'Filiprim' i 'Tres i l'astròleg'

zentauroepp5254863 santi sans200122181629

zentauroepp5254863 santi sans200122181629 / XAVIER GONZALEZ

1
Es llegeix en minuts
EL PERIóDICO

L’humorista i actor Santi Sans ha mort aquest dimecres als 86 anys, després de més de mig segle de carrera, segons ha informat la seva família a Europa Press. La capella ardent s’obrirà dijous al Tanatori de les Corts barceloní. L’artista català estava ingressat des de feia dies a l’Hospital de Mataró (Barcelona), on ha mort aquest dimecres a mitjanit.

Sans va néixer el juliol del 1933 al barri barceloní de Gràcia, on, de petit, ja va ser actor aficionat, i va debutar professionalment el 1956 amb un petit paper a l’obra ‘Recién casados... no molestar’, dirigida per Adolfo Marsillach al teatre Windsor de la ciutat. També va fer teatre amb Fernando Fernán Gómez i Amparo Soler Leal, entre altres actors, i després va tenir papers al cine, on va compartir càmera amb actors com Sara Montiel.

Marsillach li va aconsellar especialitzar-se en l’humor: va actuar en teatres i sales de festa amb diversos espectacles, que es van posar a la cartellera en escenaris del Paral·lel i altres de Barcelona, com l’Apolo, el Victòria, l’Arnau i el Condal, juntament amb actors i vedets, com Bárbara Rey, Tania Doris, Norma Duval i Lita Claver, ‘la Maña’. També va actuar en sales de festa els anys 60 amb cantants com ara Julio Iglesias i Raphael, als quals presentava i imitava, amenitzant els espectacles.

‘UN, DOS, TRES’ I ‘FILIPRIM’

Als anys 70 va actuar en diversos espais de TVE Catalunya, sobretot fent d’humorista, i també en la primera etapa del concurs ‘Un, dos, tres’, quan el presentava Kiko Ledgard. Als anys 80, l’actor es va fer molt popular a TV-3, amb actuacions d’humor i imitacions en diversos programes, entre els quals destaquen ‘Filiprim’ i ‘Tres i l’astròleg’, a més d’actuar, després, a la sèrie dramàtica ‘Laberint d’ombres’. 

Notícies relacionades

Aquesta actuació en una sèrie dramàtica el va portar poc després a l’escenari del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), a ‘Solness, el constructor’, de Henrik Ibsen, l’any 2000, i també al Teatre Lliure amb ‘L’hort dels cirerers’, el mateix any. Per aquesta obra va estar nominat als premis Max com a actor secundari.

 

Temes:

Teatre