CONFESSIÓ

Els pares d'Ari Behn donen detalls del suïcidi del seu fill

Olav i Marianne parlen de la seva depressió i de la decisió d'acabar amb la seva vida, el dia de Nadal

lmmarco51567722 03 january 2020  norway  oslo  mourners gather inside oslo c200114155411

lmmarco51567722 03 january 2020 norway oslo mourners gather inside oslo c200114155411 / H kon Mosvold Larsen NTB scanpi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En tot moment es va parlar de suïcidi. Ari Behn, l’exmarit de Marta Lluïsa de Noruega i pare de les seves tres filles, va decidir treure’s la vida el 25 de desembre, dia de Nadal. Els seus pares, Olav i Marianne, han volgut donar algun detall sobre el que va passar en una entrevista a la revista noruega ‘Seg or Hor’. Ja en el funeral del pintor i escriptor, els seus progenitors van parlar dels problemes de salut mental del seu fill, però ara han anat més enllà.  

«L’Ari era una persona molt coneguda a Noruega. Vam decidir des del principi contar com havia passat, no crear especulacions, amb l’esperança d’ajudar altres persones», ha explicat Marianne. També Maud Angélica, la filla gran de Behn i de la princesa Marta Lluïsa, va pronunciar unes paraules en el funeral del seu pare amb què va animar les persones amb problemes mentals a buscar una solució.

Notícies relacionades

Behn tenia previst passar el dia de Nadal amb la princesa i les seves tres filles, Maud, Leah i Emma. Els reis, els seus exsogres, l’havien convidat a passar la festivitat a la seva residència de Kongsseteren. Però els seus pares han explicat que uns dies abans Behn va cancel·lar la seva assistència perquè no es trobava bé. Estava molt deprimit.

«Vaig ser jo qui el va trobar»

Els seus pares el van animar llavors perquè passés aquell dia amb ells. Però també s’hi va negar. Veient que l’estat del seu fill empitjorava, Olav va decidir viatjar a Lommedalen, on vivia Behn, la vigília de Nadal. Mentre el seu pare es trobava al seu apartament, es va treure la vida. «Vaig ser jo qui el va trobar. Estic molt agraït d’haver estat amb ell en els seus últims moments. L’Ari no estava sol quan va decidir acabar amb la seva vida. Semblava que havia trobat algun tipus de calma aquell últim dia», ha explicat.