DEIXEBLE DE CRISTÓBAL BALENCIAGA

Mor el dissenyador francès d'origen italià Emanuel Ungaro als 86 anys

Les actrius Catherine Deneuve i Anouk Aimé, l'hereva de l'imperi L'Oréal Liliane Bettencourt o l'exprimera dama nord-americana Jackie Onassis van ser algunes de les ambaixadores de les seves peces

zentauroepp51479434 file photo  french designer emanuel ungaro appears with his 191222175053

zentauroepp51479434 file photo french designer emanuel ungaro appears with his 191222175053 / Philippe Wojazer

1
Es llegeix en minuts
Efe

El dissenyador francès d’origen italià Emanuel Ungaro va morir dissabte a París als86 anys, segons ha anunciat aquest diumenge la seva família.

El creador, nascut el 13 de febrer de 1933 a Ais de Provença, al sud de França, es va instal·lar el 1956 a la capital francesa, on es va formar sota les ordres de l’espanyol Cristóbal Balenciaga, i es va retirar del món de la moda el 2004.

Amb Balenciaga es va impregnar del rigor de l’ofici i tot just dos anys després de ser el seu aprenent va passar a dirigir el taller de l’espanyol a Madrid. A la seva tornada a París el 1961, es va encarregar com a estilista d’una altra marca emblemàtica, Courrèges.

La seva firma homònima va néixer el 1965 i ben aviat va aconseguir una clientela fidel: Liliane Bettencourt, hereva de l’imperi L’Oréal, o l’exprimera dama nord-americana Jackie Onassis van ser algunes ambaixadores de les seves peces. S’hi van afegir actrius com les franceses Catherine Deneuve o Anouk Aimé.

Des del 2017, en mans de Colagrossi

La feminitat dels dissenys, la puresa de les siluetes i les atrevides barreges de color van definir les seves creacions, que des del març del 2017 estan en mans de l’italià Marco Colagrossi.

Notícies relacionades

Ungaro, casat i pare d’una filla, va abandonar l’alta costura el 2004, el mateix any en què es va retirar del negoci. Segons va anunciar llavors el prestigiós estilista amb un comunicat, aquestes col·leccions no responien segons la seva opinió «a les expectatives de la dona d’avui».

La família va indicar als mitjans francesos que la seva salut feia dos anys que s’havia debilitat.

Temes:

Disseny