NOVA VÍCTIMA DEL PRODUCTOR

Una model polonesa acusa Harvey Weinstein d'agressió sexual

Kaja Sokola va conèixer el totpoderós executiu de Hollywood el 2002, ell la va portar a dinar al seu apartament i li va exigir que li toqués el penis

modelopolaca

modelopolaca

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La model polonesa Kaja Sokola va presentar a Nova York una demanda civil contra el productor de cine Harvey Weinstein, a qui acusad’agressió sexual el 2002, quan ella tenia només 16 anys.

Segons la denúncia de Sokola, que s’uneix a desenes de demandes, va conèixer el totpoderós executiu de Hollywood durant un esdeveniment. I, al saber que ella estava interessada en l’actuació, la va convidar a un dinar per parlar del seu futur professional uns dies després.

Abús sexual

No obstant, Weinstein no va portar la noia a un restaurant, sinó al seu apartament de Soho, al centre de Manhattan, on ella assegura que el magnat va exigir que li toqués el penis i després li va grapejar els pits.

«Terroritzada i provant de no plorar, Sokola va dir que no volia fer res més i es va resistir a les ordres», diu la demanda, que assenyala que la model «no tenia cap intenció ni coneixement que se la posaria en aquesta situació quan va acordar assistir a un dinar de feina».

El document, a més, assenyala que Weinstein va amenaçar i va pressionar la model, «dient que era el responsable de les carreres de Penélope Cruz i de Gwyneth Paltrow», i que «la va intimidar» assegurant que «mai treballaria com a actriu si no cedia a les seves peticions».

Les al·legacions de Sokola, que actualment ha canviat la moda per la psicologia, es van presentar inicialment en un cas presentat el 2018, quan es va presentar una demanda col·lectiva, però en aquell moment el seu nom es va mantenir en l’anonimat.

No vol arribar a cap acord

Tot i que recentment els advocats de Weisntein han arribat a unacord temptatiu de 25 milions de dòlarsamb diversos denunciants, entre ells els que formen part de la demanda col·lectiva, Sokola va apuntar llavors en un comunicat que no vol formar part d’aquesta resolució, ja que assegura que el productor de cine no ret comptes pels crims comesos.

El productor (centre), en una de les seves visites recents davant del jutge. / AP

I és que segons el pacte de 25 milions de dòlars, que desemborsarien les empreses que li donen suport i no el productor, Weinstein no admetria amb l’acord cap tipus de responsabilitat. En la denúncia de Sokola, també se cita el germà de Weinstein, Bob, així com la productora de cine que tots dos van fundar, Miramax, i la companyia Walt Disney, que en el moment de l’assalt sexual era propietària d’aquesta empresa.

Tant Bob Weinstein com Miramax i Disney, al·lega la denunciant, van permetre la conducta de Weinstein i van ignorar les queixes pel seu comportament sexual que van anar sorgint durant dècades.

Escàndol mediàtic

Notícies relacionades

Tot i que Sokola ja té 33 anys, ha pogut presentar una denúncia gràcies a la llei de víctimes infantils aprovada a l’estat de Nova York, que proveeix d’una finestra d’un any per demandar per a totes aquelles persones que van ser víctimes d’abusos sent menors i que van iniciar una acció legal abans dels 23 anys, com marca la legislació.

Des que el 2017 el ‘The New York Times’ i el ‘The New Yorker’ van publicar unes investigacions sobre els continuats abusos sexuals de Weinstein contra actrius, models o aspirants a actrius, desenes de dones han presentat denúncies per mala conducta.