PRESENTACIÓ DE LA GUIA MACARFI 2020 A L'ANTIGA FÀBRICA DAMM

Disfrutar i Diverxo, millors restaurants de Barcelona i Madrid

La presentació es va fer simultàniament a les dues ciutats

lmmarco51098708 gente foto de los ganadores de los premios macarfi de barc191126143007

lmmarco51098708 gente   foto de los ganadores de los premios macarfi de barc191126143007
lmmarco51098706 gente   foto de los ganadores de los premios macarfi de barc191126143028
lmmarco51097476 gente  guia macarfi191126124812

/

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

«Que bonic. Madrid i Barcelona en una mateixa guia gastronòmica, no barrejats però en harmonia». La frase, amb tota la intenció, la deixava anar la presentadora i escriptora Sandra Barneda des de Madrid en la presentació de la guia Macarfi 2020 que reuneix els que considera els 500 restaurants més interessants de Madrid i de Barcelona. Des de la capital catalana recollia el guant l’humorista Carlos Latre en l’acte simultani que se celebrava al’Antiga Fàbrica Damm. «Sí, Barcelona està simpàtica. Per aquí estem molt entretinguts aquestes últimes setmanes».

Però posem fil a l’agulla. Hi havia concentració de restauradors i amics un dilluns a la nit per donar la benvinguda a una guia que es presenta com «On mengen els que en saben», però poques sorpreses finals. Disfrutar i Diverxo repeteixen per tercera vegada consecutiva com a millors restaurants de Barcelona i Madrid. A més, també es va atorgar als cuiners David Muñoz i a l’equip de Disfrutar (Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas) el premi Best of TOP10 Macarfi, en reconeixement a la seva trajectòria. «Estem molt sorpresos. Vam emprendre aquest somni fa cinc anys i tot això ens inspira a seguir dia a dia. El premi és per a tot l’equip», va dir Eduard Xatruch.  

Tal com va recordar Manuel Carreras, CEO de la guia. «El nostre objectiu principal quan vam presentar la guia Macarfi a Barcelona fa cinc anys era fer una guia creïble i independent. D’aquí la tasca dels nostres mil ambaixadors, persones corrents amb sensibilitat gastronòmica i sentit comú que ens envien les seves opinions i ressenyes de forma altruista. El salt a Madrid fa tres anys per a nosaltres va ser molt important. No ens quedarem aquí». La idea d’aquesta guia urbana, que s’edita en castellà i anglès i que té la seva versió aplicació mòbil i web, és ampliar-se a altres ciutats. En l’horitzó hi ha Bilbao. 

La nit també va oferir l’entrega dels ‘rookies’ a les millors obertures de restaurant de l’últim any, que ha sigut per a Salina, que regenten els germans Javier i Paco Aparicio a Madrid, i ex aequo, a Pur, de Nandu Jubany i a Cocina Hermanos Torres, l’ambiciós projectes dels germans Torres. Tots ells van tenir paraules d’agraïment a les seves brigades.

A Barcelona, darrere de Disfrutar, el podi el completen Estimar, el restaurant especialitzat en peix i marisc del xef Rafa Zafra. «Si aquesta és la guia del poble, com diu Nando Jubany,  jo em sento la Belén Esteban de la gastronomia»,  va dir el xef sevillà, que va voler compartir el seu premi amb la seva parella, Anna Gotanegra. El tercer restaurant destacat és un clàssic, Via Veneto. «Fa 50 anys que mima el client i és un valor segur, sempre reconforta. Després d’anys seguits al podi dels premis Macarfi. Una experiència ‘vintage’ amb personalitat», diu la guia. Va recollir el premi Josep Monge.

Notícies relacionades

 En l’edició del 2020, Gresca segueix conservant la mateixa quarta posició que l’any anterior. I malgrat que la guia continua comptant amb noms com Tickets, Alkimia, Lasarte i Koy Shunka, entre els 10 millors restaurants de Barcelona hi entren aquest any Pur i Marea Alta en novena i desena posició, respectivament. A Madrid, després del restaurant Diverxo, hi figuren Sacha, Santceloni, La Tasquita de Enfrente, Coque, Punt MX, Horcher, A’Barra, Dstage i Lakasa.

Més de 900 convidats van anar a les dues ciutats a la presentació de la guia, que arriba una setmana després del repartiment d’estrelles de Michelin. A més del menú d’imitacions de Latre –de Boris Izaguierre a Pedrerol, passant per Ferran Adrià, Cristiano Ronaldo, Messi i Rajoy, hi va haver sopar amb càtering de Le chef i pernil ibèric al tall.