ENTREVISTA

Pablo Alborán: «Odio que em cataloguin a la meva vida»

El cantant malagueny i la cantant Ava Max col·lapsen Callao en la presentació de 'Tabú'

lmmarco50772592 graf3837  madrid  06 11 2019  pablo albor n  i  est   ilusio191107191132

lmmarco50772592 graf3837 madrid 06 11 2019 pablo albor n i est ilusio191107191132 / Kiko Huesca

2
Es llegeix en minuts
JAVIER HERRERO / EFE

Pablo Alborán està «il·lusionat davant d’una etapa nova» que musicalment va obrir dimecres amb «Tabú», un tema inèdit al costat de la cantant pop nord-americana Ava Max en el qual descobreix nous colors i ritmes i que, tal com descriu el títol, ha suposat fer caure idees preconcebudes sobre el seu estil. Tots dos van omplir dimecres la plaça de Callao de Madrid, on van presentar la cançó en directe davant dels nombrosos fans que van acudir a la convocatòria i que es van sorprendre amb el ritme enganxós del tema. «El presentem al mateix lloc on tot va començar fa 10 anys», va dir Alborán, en referència al seu decobriment a través de les xarxes a partir d’un vídeo gravat als carrers de Madrid i penjat a YouTube.

«Musicalment això era un tabú. Sempre se m’ha catalogat com a cantant romàntic, però jo odio el catàleg en tot, a la meva vida personal i a la música més», va explicar a Efe hores abans de presentar la cançó i el videoclip, gairebé un curtmetratge, que l’acompanya. «La cançó l’he compost jo. Continuo cantant jo, així que la meva essència hi és», subratlla Alborán, per a qui aquesta cançó el que marca «és un moment i que aquell moment s’allargui el que calgui». De fet, el malagueny, de 30 anys, està component «sense parar, viatjant i fent coses diferents que potser no surten, tot i que el propòsit és que hi hagi un nou àlbum l’any que ve». L’any que ve és també quan s’hauria de llançar l’àlbum de debut de la intèrpret i compositora Ava Max.

«Aquesta cançó va sorgir a casa meva, primer la melodia. Em vaig adonar que podia encaixar amb l’anglès i l’espanyol. Quan l’hi vam proposar a Ava, va enviar la cançó immediatament, al cap de tres dies, i això em va fer adonar de la seva il·lusió». «Per, mi tot això és molt nou, perquè mai havia fet res espanyol. Però és excitant i crec que m’acosta a les meves arrels albaneses. ¡Fins i tot la meva mare està emocionada per això!», explicava Ava Max. »Pablo i jo no ens coneixíem gens, però ens ho hem passat molt bé. Ell és increïble i com més el conec, més descobreixo el talent que té», apunta l’artista americana.

El videoclip de ‘Tabú’ recupera l’esperit de ’Bodas de sangre’, de Federico García Lorca en «una història amb arrel, barrejada amb un ambient a l’estil ‘Blade Runner’ o ‘Joc de Trons’, una mica de vikings també i d’atmosfera futurista». Seguint el relat original, la protagonista hi trenca un tabú a l’enamorar-se d’un altre just abans de casar-se en un matrimoni planificat per la família.

Notícies relacionades

«Buscàvem un vídeo amb dramatisme, i alhora sensual i elegant, des de la humilitat i el respecte a Lorca», assenyala Alborán al puntualitzar que «no pretenia reivindicar res» però que, dit això, «tant de bo que tothom pugui estimar qui vulgui».

Sobre la situació actual i amb la proximitat dels comicis generals d’aquest diumenge, i per la deriva que els drets a Espanya puguin experimentar segons els resultats, Alborán respon: «El que temo és un ascens de la falta de llibertats, no només en el matrimoni homosexual, l’avortament, en sanitat, en educació o en cultura. Crec que cal sentit comú. No soc ningú per parlar de polítiques, però com a ciutadà que votarà diumenge, estic perdut i, com jo, ho està molta gent», ha lamentat.