ACTRIU DE PROMOCIÓ

Elsa Pataky i els seus consells de vida 'healthy'

L'actriu comparteix els seus consells sobre meditació, fitnes i nutrició en un llibre titulat 'Strong'

lmmarco51002638 graf2755 madrid 20 11 2019 la actriz elsa pataky posa a 191121173801 / Ballesteros

lmmarco51002638 graf2755  madrid  20 11 2019   la actriz elsa pataky posa a 191121173801
zentauroepp40498419 eag02 hollywood  estados unidos  11 10 2017   la actriz espa180326102133

/

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Elsa Pataky ha tornat a Madrid, uns dies abans de Nadal, per complir amb la promoció nadalenca de Women’s Secret, lluir transparències i cabellera rossa i, de passada, parlar també del seu llibre saludable, que ha titulat ‘Strong’, tot i que hagi hagut d’aclarir que allò de dejunar 16 hores ho fa ella i no l’hi imposa a ningú. «No soc metge».

Després de sis anys a Austràlia, l’actriu és més feliç que un coala entre el bambú. No s’ha de fer més un cop d’ull al seu Instagram. Allà ha descobert també el seu costat salvatge i en comunicació amb la naturalesa; tant, que millor no parlar-li de canvi climàtic, que esgarrapa. «Se’t posen els pèls de punta quan veus que la gent i els governs neguen el canvi climàtic. Hem de fer tot el que puguem, canvis radicals en la nostra vida», ha explicat l’actriu, de 43 anys. 

A l’altre costat del món ha creat una família amb el seu marit, el fornit actor Chris Hemsworth, de 36 anys, els seus tres fills i part de la seva família. «No hi ha marxa enrere. M’he adaptat a aquest tipus de vida i m’encanta. M’encanta venir a Espanya, passar els estius aquí, transmetre les tradicions als meus fills... però no podria viure en una ciutat», assegura. 

«Com que no puc viure sense la meva família, me’ls he anat emportant. El meu germà està per allà. La meva mare hi passa temporades». Com saben bé els que llegeixen l’‘¡Hola!’, els Hemsworth-Pataky viuen a Byron Bay, un poble costaner. «Aquest és un lloc meravellós. T’adones que connectes amb els teus fills amb la teva parella i els teus amics d’una altra manera. Sense presses, sense agenda, sense plans, sense luxes. Només platges, petxines, surf i jocs al voltant de les fogueres. Em sento afortunada».

Allà s’han construït una casa que compleix amb la nova definició de la RAE de ‘casoplón’. Una enorme mansió a uns metres de la platja, valorada en 18 milions d’euros. Res, menys dels que ha cobrat Chris per qualsevol de les pel·lícules en què ha hagut de posar-se ben forçut i ficar-se el vestit de Thor. 

«No és una casa més gran, ni de bon tros, que la que teníem a Los Angeles», ha detallat ella, una mica molesta per alguns titutars. Pataky també ha sortit en defensa del seu cunyat Liam després de la ruptura d’aquest estiu amb Miley Cyrus. «Sempre em diu que li trobi una noia espanyola». «Després d’una relació a la qual ha dedicat 10 anys, doncs està aixafat. Però ho porta bé, és un noi fort i es mereix el millor. Crec que es mereix molt més». 

Respecte al seu llibre, ha hagut d’aclarir: «Que cadascú faci el que vulgui. Jo allà sopo aviat, cap a les sis, i no menjo res fins a les onze del matí de l’endemà. Pots prendre aigua, cafè, te... Sense llet, sense sucre, sense sacarina. Jo acabo portant els nens a l’escola sense menjar res, aguanto una hora més i després vas amb les amigues a esmorzar».

 

L’objectiu de ‘Strong’ no només és millorar la silueta, sinó aconseguir una ment lliure de problemes a través d’exercicis de meditació i consells per buscar l’equilibri entre cos i ment, tal com explica. Pataky dona compte de les seves taules d’exercicis d’alta intensitat, pensades per fer exercici a casa sense necessitat d’anar al gimnàs, així com receptes sanes amb consells nutricionals.

Experta en fitnes i nutrició

Pataky no és metge, però vol ser una referència del món fitnes. L’any 2014 va presentar ‘Intensidad Max’, en què presentava un pla d’exercicis i nutrició per treure la millor versió de cadascú en 90 dies, junt amb el preparador físic Fernando Sartorius. Tres anys després, publicava la segona part, titulada ‘Desafiament Max’, a mitges amb el seu marit, Elsa ha creat una ‘app’ sobre salut, entrenaments i benestar, anomenada ‘Centr’.  

Notícies relacionades

Tots dos tenen molt clar que vol inculcar als seus fills els valors de defensa de la naturalesa: «Si ensenyem als nostres fills a marcar la diferència, a esforçar-se, a ser un exemple a seguir, de veritat crec que el nostre planeta i els nostres oceans encara tenen una oportunitat de sortir-se’n».