JA NO ÉS TAN RAR

Neix un gos verd als Estats Units

La biliverdina és la raó de l'estranya coloració d'un cadell anomenat Verdant

zentauroepp25797311 barcelona 29 04 2014 nueva ordenanza sobre los perros en la 191021171556

zentauroepp25797311 barcelona 29 04 2014 nueva ordenanza sobre los perros en la 191021171556

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«¡Més rar que un gos verd!», tal com diu la frase popular, que ara sembla ser certa. Una femella de gran danès anomenada Ami, de tres anys, ha donat a llumnou cadells a la ciutat de Canon, als Estats Units.

La sorpresa es va produir quan Caddy Williams, la propietària de la gossa, va descobrir que un dels cadells era verd. «Va ser molt impactant quan va néixer. Pensava que era fosc, vaig engegar la llanterna del mòbil i... ¡era verd!», ha assegurat la dona al mitjà nord-americà KRDO-TV sobre el cadell nounat, de nom Verdant.

Un producte químic anomenat biliverdina, que produeix bilis, és la raó que hi ha darrere del color verd de l’animal. Segons Rover.com, aquesta condició és rara, però no perillosa.

Notícies relacionades

El pigment, que es pot trobar dins de la placenta de les gosses, quan es barreja amb el líquid amniòtic, provoca que el fluid que protegeix l’embrió pugui tacar el pelatge del cadell.

Malgrat el seu estrany color, Williams ha assegurat que «Verdant és sana i bonica». Però la capa verda no dura per sempre, s’esvaeix amb el temps. La propietària ha revelat, per tant, que la gossa perdrà el color del seu pelatge en les pròximes setmanes.