MEMÒRIES TÒXIQUES

Cameron Douglas recorda el seu infern amb les drogues en un llibre

«La vida es va convertir en una successió de crisi. Vaig pensar que el perdia», diu el seu pare, Michael Douglas

lmmarco45782979 honoree and actor michael douglas  right  poses with his son191016194628

lmmarco45782979 honoree and actor michael douglas right poses with his son191016194628 / Chris Pizzello

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cameron Douglas, el fill gran de Michael Douglas, a qui s’assembla molt, fa molt temps que està net, juntament amb la seva parella, la instructora de ioga Viviane Thibes, i la seva filla, la Lua, que al desembre compleix 2 anys. Té 40 anys i fa tres que va sortir de la presó, després d’haver-ne passat més de set entre reixes per un delicte de possessió i distribució de drogues.

Ara s’ha atrevit a rememorar tot aquell infern en un llibre autobiogràfic titulat ‘Long way home’ (Llarg camí a casa), amb el qual pretén «ajudar altres persones a no caure a l’infern». A la portada apareix ell en una foto en blanc i negre de la seva època de jove rebel. Pare i fill han parlat per a la revista ‘People’ i s’han sincerat sobre els difícils moments que va viure tant el jove com la seva família. «La vida es va convertir en una successió de crisi. Vaig pensar que el perdia», ha recordat Michael Douglas, que va rodar una pel·lícula molt dura sobre el món de la droga, ‘Traffic’.

Però el cas és que en llibre Cameron escriu:  «Quan era un nen molt petit, recordo que el meu pare em feia repartir porros entre els convidats a les seves festes. El meu pare em deia: ‘Escolta, porta això al teu oncle’, i jo ho feia sense adonar-me, fins a anys després, del que realment havia fet. A mesura que creixia, anava d’un costat a l’altre, pujava als balcons [amb referència a la mansió familiar] i veia més del que se suposava que havia de veure: adults fent les coses que fan els adults que viuen vides excessives». Després recorda que esperava que es fes de dia i que els amics del seu pare es retiressin a descansar a les seves habitacions i ell regirava entre les seves coses per anar recollint les sobres de les substàncies que havien deixat.

«És estrany créixer veient el teu pare i el teu avi com gegants projectats a pantalles i tanques publicitàries», escriu també. «¿Com competeixes amb Kirk Douglas? ¿Com vius a l’ombra de Michael Douglas?».

D’adolescent va començar a fumar herba i a beure en excés. Als 16 anys va ser expulsat d’un internat per vendre marihuana i l’any següent va decidir deixar els estudis. Va pensar que li aniria bé posar-se a treballar com a ‘dj’, però només li va servir per encoratjar el seu creixent consum de coca i heroïna. Va viure la separació dels seus pares, el tractament per addicció al sexe del seu progenitor, a qui la seva mare va trobar al llit amb una altra dona. Quan tenia 20 anys portava pistola i traficava amb metamfetamines per aconseguir diners. Als 25 anys s’injectava cocaïna fins a tres vegades cada hora. 

«Odiava que les drogues em destruïssin la vida, però no era capaç de parar-ho», explica. Tant el seu pare com la seva mare, l’exmodel Diandra Luker, van intentar ajudar-lo, però va ser en va. «Hi va haver moments en què l’esperança va disminuir», lamenta Michael Douglas, que es va divorciar de Diandra el 2000, després de 23 anys de matrimoni. Aquella separació, per cert, va ser una de les més costoses de Hollywood: ella va rebre més de 30 milions de dòlars. 

Notícies relacionades

Finalment, Cameron va ser arrestat l’estiu del 2009. El van enviar a la presó per possessió d’heroïna i metamfetamina. La condemna era de cinc anys, però va augmentar quan el van agafar dins de la presó fent contraban amb pastilles de Xanax, un antidepressiu que li passava una de les seves advocades, Jennifer Ridha, amb la qual va mantenir una relació sentimental.

«Quan arribes tan lluny, veus de prop la mort», reconeix Cameron, que mostra també en el llibre una profunda gratitud cap a la seva família per no haver-lo abandonat i que intenta reprendre una carrera com a actor. L’estiu passat Cameron era present en la foto familiar en la qual apareixien tots els Douglas junts, amb Kirk Douglas presidint la trobada.