ESCÀNDOL A COREA DEL SUD

Sulli, estrella de K-pop que va patir ciberassetjament, es treu la vida

La cantant, de 25 anys, va ser molt criticada per no utilitzar sostenidor

zentauroepp50397156 this undated photo released by yonhap in seoul on october 14191014170659

zentauroepp50397156 this undated photo released by yonhap in seoul on october 14191014170659

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia sud-coreana ha confirmat la troballa, aquest dilluns, del cadàver de la jove actriu i cantant de K-pop, conegut com a Sulli, i ha informat que la dona, que havia patit ciberassetjament, es podria haver suïcidat.

El cos de l’artista, de 25 anys i el veritable nom de la qual era Cho Jin-ri, ha sigut trobat pel seu agent al seu domicili de Seognam, ciutat dormitori al sud de la capital sud-coreana.

Encara s’estan investigant les causes de la mort, tot i que es creu molt probable que Sulli hagi acabat amb la seva vida, segons van explicar representants policials 

Nascuda a Busan, al sud-est del país, Sulli va debutar com a actriu en televisió el 2005 als 11 anys. El 2009 va començar la seva carrera musical a l’unir-se al grup femení sud-coreà f(x).

Entre el 2014 i el 2015, es va retirar de la vida pública a causa d’unes intenses campanyes d’assetjament en xarxes socials, que van coincidir amb el començament de la seva relació amb el cantant Choiza (el veritable nom dels quals és Choi Jae-hoo), de Dynamic duo, amb qui trencaria el 2017.

Sulli acabaria deixant definitivament f(x) el 2015, i va continuar treballant esporàdicament com a actriu en pel·lícules com ‘Real’ (2017) o, més recentment, en sèries televisives com ‘Hotel Del Luna’.

L’estiu passat va començar a copresentar per al canal per cable JTBC un programa centrat, precisament, en el ciberassetjament que pateixen els artistes sud-coreans, on va parlar, entre altres coses, de les campanyes d’odi recents de què va tornar a ser víctima després d’aparèixer en diverses fotografies sense utilitzar sostenidor.

L’artista va dir que va decidir continuar posant així per un tema de comoditat personal i per acabar amb el prejudici en la conservadora Corea del Sud cap a les dones que decideixen no utilitzar sostenidor.

Notícies relacionades

La mort de Sulli torna a posar en relleu l’enorme pressió a què s’enfronten les celebritats del K-pop i els pocs recursos a la seva disposició per encarar aquestes situacions.

L’últim cas de suïcidi que va sacsejar els fonaments de la indústria va ser el de Kim Jong-hyun, excantant del grup SHINee, que es va treure la vida el desembre de 2017, quan només tenia 27 anys.