VA CAURE A CASA

L'ull de vellut de Jimmy Carter

L'expresident dels EUA va acudir aquest diumenge a un acte de la seva fundació hores després de caure a casa i requerir punts de sutura

El maig passat es va trencar el maluc quan anava a caçar galls dindis i va haver de ser operat

50285835 60

50285835 60 / Courtney Pedroza (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident nord-americà Jimmy Carter, de 95 anys, ha caigut aquest diumenge a casa seva, a Plains (Geòrgia), segons ha informat el Centre Carter, en un comunicat en què va indicar que, malgrat que va requerir «diversos punts de sutura al front», l’exmandatari es trobava «bé». Per això no va voler perdre’s hores més tard la presentació, junt amb la seva dona, Rosalynn, de 73 anys, del projecte que la fundació Habitat for Humanity posarà en marxa durant tota aquesta setmana a Nashville (Tennessee). Fa 35 anys que el matrimoni demostra el seu compromís amb la justícia social i els drets humans a través de la seva col·laboració amb aquesta oenagé, que es dedica a construir vivendes socials –sobretot als EUA, però també en altres països– per als més necessitats.

L’any passat Carter va superar el rècord de George H.W. Bush com el «president viu més longeu», després que aquest morís als 94 anys i 171 dies. 

Promotor de causes socials

El demòcrata Jimmy Carter va exercir de governador de Geòrgia de 1971 a 1975, abans d’arribar a la Casa Blanca, el 1976. Va ser derrotat el 1980 pel republicà Ronald Reagan. Des d’aleshores s’ha dedicat a la mediació de conflictes internacionals i al recolzament de causes humanitàries, canalitzant-ho mitjançant el Centre Carter, l’organització no governamental que va crear amb la seva dona el 1982.

Se’l coneix com l’‘expresident actiu’, per això per al seu 95è aniversari –el passat 1 d’octubre–, el seu portaveu va informar, com si fos una cosa extraordinària, que Carter s’agafaria el dia lliure per relaxar-se i «passar un dia tranquil a casa».

Notícies relacionades

El maig passat, l’expresident i Nobel de la paz del 2002 també va tenir un altre accident domèstic. Va caure quan es dirigia a caçar uns galls dindis i es va trencar el maluc, per la qual cosa va haver de ser operat. 

Fa quatre anys els metges li van detectar un càncer de fetge que, a més, s’havia estès al cervell, per la qual cosa va rebre radioteràpia. Llavors, va explicar que se sentia «en mans de Déu i preparat per al que arribés»