Jimmy Carter: "Estic en mans de Déu i preparat per al que vingui"

L'expresident dels EUA, de 90 anys, informa que el càncer se li ha estès al cervell

L’expresident dels EUA Jimmy Carter ha explicat que el càncer que tenia ha fet metàstasi al cervell. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

"Perfectament en pau amb el que vingui". Així s'ha definit l'expresident dels Estats Units Jimmy Carter a l'anunciar aquest dijous en una roda de premsa que té càncer al cervell i que aquesta mateixa tarda començarà el tractament amb radiació. La setmana passada, Carter, de 90 anys, va anunciar en un comunicat que els metges li havien detectat càncer al fetge en una operació recent i que s'havia estès "a altres parts del cos". Avui ha confirmat la presència de "quatre petits punts de melanoma" al cervell i ha explicat que és probable que aquesta forma de càncer "aparegui a altres parts del cos".

Carter, que va ocupar la Casa Blanca entre el 1977 i el 1981, ha tornat a demostrar el seu personal estil al decidir oferir una roda de premsa sobre el seu estat de salut, cosa de la qual expresidents o antigues primeres dames han acostumat a informar en comunicats i sense enfrontar-se a preguntes. Amb la seva dona, Rosalynn, asseguda a prop seu a la seu central a Atlanta de la fundació Centre Carter, amb la qual ha portat a terme treball humanitari que li va valer el premi Nobel de la pau el 2002, ha definit el seu matrimoni com el millor de la seva vida. També s'ha declarat afortunat per la seva vida personal, a la primera línia de la política nord-americana i després amb la seva fundació. "He tingut una vida meravellosa, una existència emocionant i gratificant", ha declarat. "Tinc esperança però també acceptació. He sigut beneït""

Notícies relacionades

Preguntat sobre si hauria fet alguna cosa diferent en la seva vida, Carter ha esmentat la crisi dels ostatges a l'Iran, el factor determinant que el va portar a perdre la presidència davant Ronald Reagan. "Hi hauria enviat helicòpters, els hauria rescatat i hauria sigut reelegit", ha assegurat, "però això hauria interferit amb la fundació del Centre Carter i entre un segon mandat i el centre el centre".

La d'avui serà la primera de quatre rondes de radiació i injeccions a les quals Carter se sotmetrà en les pròximes tres setmanes, i ja ha anunciat que haurà de reduir "bastant" la seva agenda d'actes públics. L'expresident també ha dit que se sentia "en mans de Déu i preparat per al que vingui, desitjant una nova aventura".