ELS PROBLEMES D'UNA ESTRELLA

Dolor crònic i un estrany trastorn: Sia revela els seus problemes de salut

La cantant pateix una malaltia neurològica, a més d'un dolor crònic provocat per un estrany trastorn, la síndrome d'Ehlers-Danlos

sia at the parish austin 2006

sia at the parish austin 2006 / Charlie Llewellin

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

 Sia sempre s’ha caracteritzat per ser summament discreta. No obstant, ara ha utilitzat la seva fama per donar visibilitat a algunes malalties i parlar obertament de la seva salut. «Hola, estic patint dolor crònic, una malaltia neurològica, Ehlers-Danlos, i només us volia dir a tots els que estigueu tenint dolor, ja sigui físic o emocional, que us estimo, seguiu endavant. La vida és fotudament difícil. El dolor és desmoralitzador, i no esteu sols», ha escrit l’australiana als seus quatre milions de seguidors a Twitter.

Després d’una lleu confusió, Sia ha aclarit que pateix una malaltia neurològica i també Ehlers-Danlos, un trastorn que provoca que les articulacions es tornin laxes i que la pell sigui extremadament elàstica, de manera que es poden formar hematomes i danyar-se els vasos sanguinis amb facilitat.

Numeració de les malalties que pateix

A més, la intèrpret de Bird set free ha relatat també per què s’han produït les dues malalties i ha fet una detallada numeració de tots els problemes de salut que pateix: «Si t’agradaria tenir més informació és neuràlgia, causada per una operació rutinària fa tres anys. La meva TSH (hormona estimulant de la tiroide) està situada en 29, quan hauria d’estar per sota de 4, així que pateixo hipotiroïdisme sever. També m’estic agafant un temps per fer una teràpia intensiva sobre el trastorn d’estrès posttraumàtic. Resulta que el meu diagnòstic bipolar 2 era incorrecte», ha destacat.

L’artista, de 43 anys, va anunciar fa cinc anys que havia sigut diagnosticada d’un trastorn bipolar de grau 2, però ella mateixa s’ha encarregat d’aclarir que no es tractava de bipolaritat, sinó d’un greu cas d’estrès.

Notícies relacionades

«Oh sí, tinc hèrnies a les vèrtebres c-6-7 i c-4-5 i síndrome del túnel cubital. No hi ha ETS, que francament és miraculós tenint en compte els meus 20 anys. Així que... Molta gent està patint més que jo. Almenys tinc recursos. Ho sento per aquells que lluiten contra el sistema de salut. ¡Seguiu endavant!», conclou.

 

Temes:

Famosos