El costat més humà i solidari de Daniel Illescas

El conegut 'influencer' publica 'Be part of it, un llibre en el qual narra les seves experiències en un orfenat de Kenya

ialvarez49846632 gente daniel illescas190915223345

ialvarez49846632 gente daniel illescas190915223345

2
Es llegeix en minuts
Raquel Pla

Familiars, amics i un bon nombre de seguidores mil·lenistes es van donar cita a Pangea The Travel Store per conèixer de primera mà les experiències de Daniel Illescas (Santa Perpètua de Mogoda, 1993) a l’Àfrica. El model i ‘influencer’ les ha plasmat a ‘Be part of it’ (Libros Cúpula), un quadern de viatges en el qual narra les seves vivències en un orfenat de Mfangano, petita illa del llac Victòria (Kenya).

El març del 2018, el nòvio de Laura Matamoros va decidir conèixer de primera mà el projecte que l’Associació Indi duu a terme en el país africà. «Tenia ganes de viure una experiència viatgera diferent de les que havia fet fins aleshores. Volia viure una altra realitat», explica.

Inicialment, Illescas no volia difondre-la a través de xarxes socials «per por de les crítiques i perquè pogués interpretar-se malament aquesta acció», però, una vegada allà, va decidir compartir-ho amb els seus seguidors –que sumen gairebé un milió entre Instagram i YouTube. «Em vaig adonar que tenia la capacitat d’influir en una cosa bona i ajudar, i em sento molt orgullós d’haver arriscat», confessa.

El carinyo, la gratitud i l’etern somriure a la cara dels nens que va conèixer van fer que s’enamorés d’aquest lloc i volgués continuar aportant el seu granet de sorra. «No vull ser un voluntari normal, sinó algú compromès amb ells», revela Illescas, que porta un penjoll de l’Àfrica al coll, record del seu primer viatge a Kenya. «Aquests nens enganxen, són com la meva segona família».

La falta de llum permanent, d’aigua i de cobertura mòbil, a més d’altres carències, no han fet disminuir la implicació d’Illescas en el projecte de l’Asociación Índigo. De fet, ha tornat tres vegades més a Mfangano en un any. Cada viatge és una experiència, i de tots en destaca la generositat dels qui tenen menys. «És increïble veure com comparteixen les coses. Si a un nen li cau el got de llet de l’esmorzar, la resta de companys l’hi omplen. I de vegades es

fiquen al llit sense sopar, però sempre amb un somriure», explica.

Notícies relacionades

Al llarg d’aquest any i mig de voluntariat, la situació de l’orfenat ha millorat: hi han posat lliteres i hi han construït un menjador cuina perquè nens i voluntaris puguin menjar sota sostre. Aquest últim projecte ha sigut possible gràcies a la venda de samarretes amb el missatge del projecte, Be part of it, amb què Illescas ha aconseguit recaptar 30.000 euros.

Un repte que no acaba aquí. El català destinarà els beneficis de la venda del llibre a l’orfenat de Mfangano, amb el qual continuarà col·laborant. «Aquests nens enganxen, són com la meva segona família, i m’han ensenyat molt», confessa l’’influencer’.

Temes:

Àfrica