ENTREVISTA A LA 'ROLLING STONE'

Harry Styles, sexe i tristesa al seu nou disc

El cantant no tanca la porta a una nova trobada dels One Direction

lmmarco42723888 barcelona 30 03 2018 icult concierto de harry styles en190902150926 / JORDI COTRINA

lmmarco42723888 barcelona    30 03 2018   icult concierto de harry styles en190902150926
lmmarco49608830 portada rolling stones harry styles190902150919

/

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

Harry Styles és un dels responsables que molts joves avui portin americanes amb estampat de flors sense pudor. El qui va ser vocalista d’un dels fenòmens juvenils dels últims temps, la banda masculina One Direction, ha sigut un ‘it boy’ durant anys, però també un solista que ven milions de discos, omple estadis quan està de gira i fins i tot ha provat sort en el cine (amb ‘Dunkerque’, l’èxit del director  Christoper Nolan). El jove, de 25 anys, ha passat de ser heroi d’una ‘boy band’ a ser una autèntica estrella. I continua acaparant portades. L’última, la de l’edició nord-americana de la revista ‘Rolling Stone’, el número de setembre de la qual protagonitza amb el titular «Sexe, psicodèlia i els secrets de la fama». ¿El motiu? La presentació del seu nou disc, que ha titulat ‘HS2’.

El cantant i compositor britànic, que mostra somrient a les fotos la seva cabellera, el seu pit al descobert i els seus múltiples tatuatges, parla dels seus coquetejos amb les drogues i assegura que se sent còmode en aquest negoci en el qual ell és l’estrella. Sense esmentar el nom de la banda, assegura que gràcies als diners aconseguits entre el 2011 i el 2015, quan Zayn Malik va renunciar i One Direction es va desfer, podria haver-se retirat o haver pres un altre camí, però va voler continuar jugant fort en el negoci de la música. I ara, tot i que de forma ambigua, tampoc descarta que en el futur pugui tornar a reunir-se i fer alguna cosa nova amb els nois. «No crec que digui que no ho faria mai de nou, perquè no em sento així». Els fans ja han pres bona nota.

Les noves cançons parlen de dolor, de ruptura, efectivament. Perquè no li agrada parlar de les seves relacions de parella en les revistes, però la música és una altra cosa. «Per mi, la música és el lloc on deixo que això aparegui. És l’únic lloc, estranyament, on sento que està bé que això aparegui».

Practicar sexe i estar trist

L’artista, que el març passat va actuar al Palau Sant Jordi, resumeix de què va el disc amb un «va sobre practicar sexe i estar trist». Recordem que se l’ha relacionat, entre altres dones, amb la supermodel Kendall Jenner, la model francesa Camille Rowe i la cantant Taylor Swift, una de les seves nòvies més cèlebres. També va sortir amb Caroline Flack, que va conèixer al programa X-Factot el 2011, quan ell tenia 17 anys i ella 31. A Harry, de tota manera, li agrada cultivar una aura d’ambigüitat sexual. Durant tota la seva vida com a figura pública ha sortit amb dones, algunes és cert que més grans que ell, però s’ha negat conscientment a posar-li qualsevol classificació a la seva sexualitat.

Quan li pregunten en l’entrevista, Styles es declara feminista, tot i que sense fer bandera d’això»Doncs és clar que els homes i les dones han de ser iguals. És una cosa molt senzilla». Parla també de la seva passió per la música, per clàssics com Fleetwood Mac, i recorda alguna anècdota amb les drogues. «Prenem uns bolets [al·lucinògens], ens tombem a la gespa i escoltem ‘Ram’, de Paul McCartney, cap al tard. Estava allà dempeus, després d’haver pres els bolets. Em vaig mossegar una mica la punta de la llengua i jo intentava cantar amb tota la boca plena de sang. ¡Quants bons records!», fa broma. 

Està encantat amb haver-se convertit en el referent d’una masculinitat diferent. Un home que ha lluït vestits de Palomo Spain a la seva gira i que porta les ungles pintades. Anna Wintour va voler que ell fos el passat més gran, i en part segur gràcies al seu fitxatge amb Gucci, un dels amfitrions de la gala del Museu Metropolità de Nova York, l’esdeveniment de moda més important de l’any.

Notícies relacionades

A les fotos d’aquesta gala, a Styles, al costat d’Alessandro Michelle, director creatiu de la firma, se’l veia comodíssim amb una brusa negra transparent amb llaçada al coll i regalims, sabates de xarol, una brillant i negríssima manicura i una arracada de perla penjant de la seva orella dreta. «Ara estic més obert. Estic descobrint quant de bé em fa ser obert amb els meus amics. Sentir aquesta vulnerabilitat, més que guardar-t’ho tot a dins», explica.

Les imatges de la nova campanya de Gucci, realitzades pel cineasta californià Harmony Korine, el mostren en un fons oníric d’estàtues i obres d’art, amb capes de llana príncep de Gal·les i vestits de vellut blau, amb sabatilles esportives i llaços al coll, entre ovelles i porquets, vulnerable i romàntic, més madur.