40 MILIONS D'EUROS

Un home tarda 10 mesos a reclamar una grossa per no estar "preparat"

El canadenc afirma que només vol pagar els deutes i anar-se'n de vacances abans de tornar al seu treball de jardiner

truong-bon-veit

truong-bon-veit

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Un canadenc d’origen vietnamita va reclamar aquest dimecres la grossa de la loteria del Canadà, dotat amb 40 milions d’euros, després d’haver-se estat preparant "mentalment" durant 10 mesos per a això.

Bon Truong, de 55 anys i que va arribar al Canadà quan tenia 14 anys com a refugiat de la guerra del Vietnam, treballa com a jardiner i no vol que la seva vida actual canviï molt. L’home fins i tot jugava als mateixos números des de feia dècades i el 26 d’octubre li va tocar.

"Vaig començar a reflexionar sobre què significaria el premi per a la meva família. I em vaig adonar que anaven a canviar moltes coses, així que volia assegurar-me que estaríem preparats per a això", va explicar en una roda de premsa a la ciutat d’Edmonton, capital d’Alberta, a l’oest del país.

Així que deu mesos més tard de saber que els seus números de la sort li havien reportat un sucós premi, ha reclamat l’import a la Western Canada Lottery Corporation, que li ha fet entrega del premi públicament.

Casa nova

Bon Truong assegura que amb el premi pensa pagar la hipoteca i altres deutes pendents, comprar-se una casa i fer unes vacances. Després afirma que tornarà al seu treball de jardiner i estalviarà per al futur. Els seus desitjos de no canviar de vida són tals que afirma que no els ha dit res als seus fills més petits perquè vol inculcar-los el sentit del treball. "Potser d’aquí a 10 o 20 anys els ho explico", va fer broma Truong.

Notícies relacionades

"Van arribar aquí sense res, després de la guerra del Vietnam, i han viscut treballant. 30 anys després, això compensa i em sento contenta per ells", va explicar la neboda Mina Truong. 

El premi de 40 milions d’euros (60 milions de dòlars canadencs) és un dels més substanciosos repartits per aquest organisme de loteries.