EN DEFENSA D'UNA MUNTANYA SAGRADA

Jason Momoa lluita contra un telescopi de 30 metres

L'actor proposa que el TMT s'instal·li a l'illa de La Palma en lloc de Hawaii

lmmarco49559458 jason momoa instagram canarias190825150618

lmmarco49559458 jason momoa instagram canarias190825150618

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor hawaià Jason Momoa, conegut pel seu paper a 'Aquaman' i per la seva participació a ‘Joc de trons’, vol evitar tant sí com no que es construeixi un telescopi de 30 metres d’alçada al seu arxipèlag i advoca perquè es faci a les Canàries. "És casa meva, és una muntanya sagrada i s’ha de protegir", assegura l’actor, referint-se a l’illa de Mauna Kea, on s’ha unit a les protestes contra l’anomenat TMT (Thirty Meter Telescope). L’illa de Mauna Kea és un volcà inactiu que els nadius consideren un lloc sagrat.

"És una espècie de cordó umbilical a la terra", ha explicat Momoa a la cadena CNN. "Mauna Kea és la més sagrada de les illes de Hawaii. També l’anomenem el melic. És com el nostre lloc de naixement. Així és com es van formar les nostres illes. ¿Com pot això no ser sagrat?" Actualment, Mauna Kea allotja uns altres 13 telescopis. "Però la majoria d’aquests no estan actualitzats i no són tan grans. Simplement són allà a dalt. Van prometre eliminar-los i no ho han fet mai. És només una altra d’aquestes promeses". 

Gràcies al recolzament de Momoa i d’altres actors de Hollywood com Dwayne Johnson i Leonardo Dicaprio i artistes com Bruno Mars, els activistes mediambientals han aconseguit que les obres del TMT es retardin un parell d’anys.

Notícies relacionades

Fa uns dies, Momoa, que ha passat aquest estiu uns dies a Mallorca, va utilitzar les xarxes socials per llançar un missatge, i és que el TMT és "benvingut a les Canàries amb condicions millors que les que ofereix Hawaii", insistint que "es deixi el volcà Mauna en pau". A les imatges i vídeo es veu al seu cos dibuixat "TMT + Illes Canàries = Descobriment.

L’actor recalca que el seu poble "recolza la ciència i l’astronomia com van fer els polinesis recorrent el mar mirant les estrelles". Però assegura que no pot "recolzar la construcció d’un edifici de 18 pisos en una muntanya sagrada".

Temes:

Jason Momoa