ENTREVISTA

Martina D'Antiochia: "YouTube és el meu aparador al món"

L'estrella de les xarxes treu el seu primer disc després de protagonitzar 'Padre no hay más que uno' amb Santiago Segura

zentauroepp49521493 foto de martina enviada por in s alvarez190823165803

zentauroepp49521493 foto de martina enviada por in s alvarez190823165803

4
Es llegeix en minuts
Eduardo Naya

Amb 14 anys, poques persones poden presumir de grans èxits professionals. Martina D’Antiochia, 'youtuber' amb milions de subscriptors, autora d’una col·lecció de llibres i protagonista de l’última pel·lícula de Santiago Segura, forma part d’aquesta  reduïda quota. A partir del 30 d’agost, data en la qual es publica 'Emociones', el seu primer àlbum musical, la jove malaguenya passarà per diverses ciutats d’Espanya per firmar els exemplars dels seus fans. Al seu canal de YouTube, 'La Diversión de Martina', ja està disponible 'Like', un videoclip que ha superat les 20 milions de visualitzacions i que serveix d’avanç per al seu disc, produït per Barba Records i Sony Music. 

¿Això teu és esforç, talent o sort? Doncs jo crec que ha sigut esforç i dedicació [riu]. Tot això m’ha costat molt temps i treballo en el meu canal de YouTube des de fa quatre anys. Així que tinc bastant clar que ha sigut gairebé tot esforç.

Molt d’aquest afany haurà anat al teu nou disc. ¡Clar! La veritat és que cantar sempre m’ha agradat, però tampoc havia pensat a prendre-m’ho seriosament. Així que vaig provar de fer una cançó sense saber si tindria èxit. Però ara 'Like' té 21 milions de reproduccions i en cada firma de llibres, els meus fans em deien que els encantava la cançó i demanaven que en fes més. Així que vaig dir: "Bé, doncs faig un disc". 

¿I les diferents cançons tenen alguna temàtica en comú? Hi ha una mica de tot. Sobre els sentiments cap al noi que m’agrada, a més de 'Like', hi ha 'Física o química'. Però després també hi ha alguna cosa com ara 'Roast yourself', un tema molt típic de YouTube que no passa de moda i que està dedicat als meus 'haters'. Després hi ha ‘Teniendo tu amistad’, dedicada a totes les amigues que sempre em recolzen. I, òbviament, no podia faltar una cançó pensada per als meus fans, ja que són ells els que m’animen en tot.

Sony ha aconseguit que el projecte es faci realitat. Sí, no m’ho creia. Hi ha tantes coses que m’estan passant que jo simplement em quedo al·lucinant. Normalment m’adono de les coses, però amb això m’he quedat tan en xoc que em sembla que no ho assimilaré fins d’aquí un temps. Estic vivint la meva vida com una al·lucinació, perquè encara no m’ho crec. 

Un altre dels teus èxits recents és ‘Padre no hay más que uno’. ¿Com has acabat en una pel·lícula de Santiago Segura? Bé, al principi, Sony es va fixar en mi pel meu canal de YouTube, una cosa que agraeixo perquè és el meu aparador al món. Llavors van enviar un mail als meus pares i jo directament no m’ho creia. Vaig passar uns nervis i una emoció que ni t’ho imagines. Així que em van demanar que gravés dos càstings a casa amb el guió de la pel·lícula per veure si els agradava i després vaig haver d’anar a Madrid a fer-ne un més. Em van tenir un temps esperant i finalment em van escollir. Va ser l’alegria de la meva vida [rialles].

¿I com ha sigut treballar amb ell? A mi em va caure superbé des del primer moment i m’ha semblat una persona molt simpàtica. Molta gent diu que és estúpid, però a mi no m’ho sembla. El que passa és que se’l veu seriós perquè està molt concentrat en la seva feina i en aquell moment pot ser que no estigui per a bromes. També és algú que sempre es presta a ajudar-te si pot.

Quant al teu treball a YouTube, ¿t’ha inspirat algun altre creador a la xarxa? Si et soc sincera, la veritat és que no ho crec. Considero que això meu és més d’inspiració pròpia, així que no tinc un referent concret.

Martina D’Antiochia, amb la mirada posada en el seu futur. / mariam gómez

¿Què em dius de la teva afició per escriure? ¿Ve de lluny? Sens dubte, és la meva passió des que era petita. Jo ja sabia que volia ser actriu, escriptora, guionista i directora de cine. No podria escollir entre una d’aquestes aficions, perquè m’entusiasmen totes per igual. I bé, quan em van oferir escriure un llibre, al principi no em veia capaç. Després em vaig adonar que era molt fàcil, perquè les idees em sortien soles. 

Notícies relacionades

Tots aquests èxits t’han fet famosa ¿Com ho portes? ¡Molt bé! És molt divertit veure les reaccions de la gent quan em reconeix pel carrer. Alguns s’emocionen moltíssim i són supermonos [rialles]. D’altres no s’alteren tant, però sempre és una experiència agradable. Així que m’encanta, perquè quan la gent s’emociona per mi, sento com que jo també ho faig. És difícil d’explicar.

¿Quin futur l’espera a Martina D’Antiochia? Doncs espero veure’m actuant, perquè és una cosa que m’encanta. Quan no em truquin per a cap pel·lícula, estaré a casa meva escrivint [rialles]. Quant a la música, com que és una cosa nova per a mi, continuaré experimentant. I qui sap, si té èxit, potser també podria dedicar-m’hi professionalment.