30 maig 2020

Anar al contingut

ÚLTIMA FOTO A MALLORCA

Els Reis visiten la serra de la Tramuntana

Recorren Son Marroig, la impressionant possessió que va pertànyer a l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria

El Periódico

Ballesteros

Els Reis visiten la serra de la Tramuntana
Els Reis visiten la serra de la Tramuntana
Els Reis visiten la serra de la Tramuntana
Els Reis visiten la serra de la Tramuntana
Els Reis visiten la serra de la Tramuntana

/

Els Reis i les seves filles han visitat aquest dijous al matí la casa museu Son Marroig, l’espectacular possessió que l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria va adquirir a finals del segle XX quan es va enamorar del nord de Mallorca. Son Marroig està situat al municipi de Deià, al costat del mar, i ofereix unes vistes espectaculars sobre el Mediterrani. Els Reis i les seves filles han posat per als mitjans gràfics al templet de marbre amb columnes jòniques que va manar construir l’arxiduc per realçar encara més la bellesa del lloc.

La família reial també ha estat passejant pels jardins de la possessió mallorquina, que té un estany, i, després, des de l’interior, han sortit a la terrassa i al balcó. La visita ha tingut lloc a primera hora del matí, quan encara no hi havia turistes.

Per a la visita, la reina Letícia ha triat un estiuenc vestit en color ivori i unes espardenyes nuades al turmell. El Rei portava pantalons texans blancs i camisa blava estampada. La princesa d’Astúries, un vestit blau texà i avarques menorquines, i la infanta Sofia, un vestit blanc i sandàlies.

Després de visitar Son Marroig, els quatre membres de la família reial s’han traslladat al monestir de Miramar, fundat per Ramon Llull el 1276, a fi de formar franciscans per convertir musulmans al cristianisme. Amb el pas del temps, va caure en decadència i el 1872 el va comprar l’arxiduc Lluís Salvador, que el va reconstruir.

Després de la mort de l’Arxiduc, tant Son Marroig com Miramar van passar al seu secretari, Antoni Vives, els descendents del qual continuen sent avui els propietaris. Durant la visita, els Reis i les seves filles van estar acompanyats pel marit i el fill d’una de les actuals propietàries, Isabel Rivas Vives.

Amb la recepció de dimecres a la nit al palau de l’Almudaina, a la qual van assistr uns 600 convidats, i aquesta visita acaben les vacances de portes obertes dels reis, que a partir d’ara procuraran disfrutar d’uns dies de descans en la intimitat. Des que van arribar a l’illa, el passat 31 d’agost, a la Reina i a les seves filles se les ha vist en set ocasions en públic i Letizia ha reconegut que els estius a Mallorca “són cada vegada són millors”.