TRES MALALTIES LETALS

Les estrelles s'uneixen en la lluita contra la sida, la tuberculosi i la malària

Elton John, Charlize Theron, Penélope Cruz, Annie Lennox, Daniel Brühl, Ed Sheeran, entre d'altres, firmen una carta oberta de l'organització Fons Mundial (The Global Fund) dirigida als nens de 7 anys en la qual es comprometen a acabar amb les epidèmies

undefined49269575 gente combo190730181604

undefined49269575 gente combo190730181604

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Artistes de nivell mundial, entre els quals es troben Elton John, Charlize Theron, Penélope Cruz, Annie Lennox, Daniel Brühl, Ed Sheeran, David Oyelowo, Freida Pinto, Trevor Noah, Jennifer Garner, Thandie Newton, Diane Kruger, Simon Pegg, Neil Patrick Harris i Youssou N’Dour, han firmat una carta oberta de l’organització Fons Mundial (The Global Fund) dirigida als nens de 7 anys en la qual es comprometen a acabar amb les epidèmies de sida, tuberculosi i malària per al 2030, any en el qual aquests petits es convertiran en adults.

La carta és una crida a l’acció perquè el món intensifiqui la resposta a fi d’acabar amb les tres malalties infeccioses més letals. En la carta es pot llegir: "Siguem sincers, us estem deixant una llarga llista de tasques pendents: lluitar contra la injustícia, promoure la igualtat o protegir el planeta. Però hi ha una cosa que podem prometre-us: durant els pròxims 11 anys, farem tot el que estigui a la nostra mà per ratllar un element d’aquesta llista. En realitat, en ratllarem tres: la sida, la tuberculosi i la malària. Intensificarem la lluita perquè vosaltres no ho hàgiu de fer".

Esportistes, artistes i activistes del tot el món

Alguns dels jugadors més populars de les seleccions franceses de futbol, com Amandine Henry, capitana de la selecció femenina, Antoine Griezmann i Thomas Lemar, integrants de la selecció masculina, també s’han compromès a recolzar aquesta missió.

La carta oberta s’ha publicat aquest dimarts i anima totes les persones a firmar-la en recolzament del Fons Mundial de lluita contra la sida, la tuberculosi i la malària. Abans de la seva publicació, ja l’han subscrit diversos artistes, esportistes i activistes de tot el món.

Notícies relacionades

"Quan els líders mundials van subscriure les Metes de Desenvolupament Sostenible, van adoptar la promesa d’acabar amb les epidèmies de sida, tuberculosi i malària per al 2030. Estem decidits a convertir-ho en realitat. Si intensifiquem la lluita, podem alliberar la pròxima generació d’aquestes terribles malalties", afirma Peter Sands, director executiu del Fons Mundial.