PERSEGUITS PER LA INTERPOL

Detingut un italià a Tailàndia per suplantar George Clooney

L'actor va denunciar l'home i la seva parella el 2010 per estafa, al provar de vendre roba per internet sota el seu nom

lmmarco48658434 this handout from the crime suppression division of the roya190617140321

lmmarco48658434 this handout from the crime suppression division of the roya190617140321 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats de Tailàndia van detenir diumenge a prop de Pattaya dos ciutadans italians per utilitzar el nom de l’actor nord-americà George Clooney per cometre una estafa i obtenir prop de 40 milions de bahts, uns dos milions d’euros, de forma fraudulenta. Els detinguts són Francesco Galdeli, de 58 anys, i Vanja Goffi, de 45. La Interpol els tenia fitxats després que tots dos fugissin d’Itàlia després de ser condemnats per un tribunal de Milà per càrrecs de frau. 

Les autoritats tailandeses han confirmat que Galdeli i Goffi van convèncer diverses persones que estaven creant una empresa tèxtil per vendre roba a internet amb el nom de Clooney, segons ha informat el diari local ‘The Bangkok Post’.

Notícies relacionades

El 2010, George Clooney va denunciar i va testificar contra la parella i un còmplice en una audiència a Milà. En aquest procés judicial es van mostrar moltes fotos publicitàries presentant la línia de roba, així com reclams publicitaris pensats per donar a conèixer la firma de l’estrella de cine, que va recalcar que eren tots falsos. "En aquesta foto jo estic fumant i jo no fumo", "jo no tinc un rellotge així" i “és fals, aquesta firma no és la meva", va al·legar llavors. 

Segons la policia, la parella també era buscada a Itàlia per altres delictes, com vendre a travésd’internet rellotges Rolex falsificats. La parella enganyava les seves víctimes enviant-los paquets que en ocasions contenien sal en lloc de rellotges.