PREVISUALITZACIÓ A MASSACHUSETTS

Kevin Spacey es declara innocent en la seva reaparició pública

L'actor denuncia que les proves sobre la seva presumpta agressió sexual el 2016 a un noi de 18 anys cambrer d'un bar van ser alterades

Actor Kevin Spacey listens to attorney Alan Jackson during a pretrial hearing on Monday, June 3, 2019, at district court in Nantucket, Mass. The Oscar-winning actor is accused of groping the teenage son of a former Boston TV anchor in 2016 in the crowded bar at the Club Car in Nantucket. (AP Photo/Steven Senne)

Actor Kevin Spacey listens to attorney Alan Jackson during a pretrial hearing on Monday, June 3, 2019, at district court in Nantucket, Mass. The Oscar-winning actor is accused of groping the teenage son of a former Boston TV anchor in 2016 in the crowded bar at the Club Car in Nantucket. (AP Photo/Steven Senne) / Steven Senne (AP)

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’actor nord-americà Kevin Spacey va visitar aquest dilluns el tribunal de Massachusetts (EUA) en què es va celebrar una previsualització al judici que enfronta per una presumpta agressió sexual el 2016 contra un noi de 18 anys, mentre els seus advocats van denunciar que les proves en contra seu van ser manipulades.

La presència de Spacey al jutjat va ser inesperada, ja que no era obligatori que anés a l’audiència i l’intèrpret ha procurat mantenir-se allunyat dels tribunals durant tot el procés, excepte en una mediàtica vista el gener que no va poder evitar.

Spacey va defensar la seva innocència davant del tribunal, que jutja la denúncia interposada per un noi que treballava com a cambrer en un bar de l’illa Nantucket (Massachusetts) i que assegura que va patir una suposada agressió sexual per part de l’actor al juliol del 2016.

Les dades del telèfon

L’advocat de Spacey va instar el jutge que exigeixi una còpia forense "completa i inalterada" de les dades del telèfon del denunciant, ja que contindria missatges i fotografies que provarien la seva innocència.

A més va considerar que la fiscalia ha presentat càrrecs contra l’actor de forma prematura.

Segons la denúncia del noi, ell va començar a parlar de manera amistosa amb Spacey al bar on treballava, a qui va mentir sobre la seva edat a l’assegurar que tenia 23 anys en lloc de 18.

El cambrer va explicar a la policia que Spacey li va comprar diverses begudes alcohòliques –l’edat mínima per beure alcohol és 21 anys–, i li va insistir diverses vegades perquè anés a casa seva fins que, més tard, va acariciar-li la cuixa, va descordar-li els pantalons i li va fregar el penis durant uns tres minuts.

Vídeo de càrrec a Snapchat

El noi va dir que no sabia què fer perquè no volia ficar-se en problemes per beure sense tenir l’edat permesa i va publicar una gravació de part del presumpte contacte sexual a la xarxa social Snapchat.

Spacey afronta una pena de fins a dos anys de presó si és declarat culpable.

No obstant, el seu advocat va qüestionar la credibilitat del denunciant, a l’assenyalar que va esborrar diversos missatges i fotografies intercanviats amb Spacey que provarien la seva innocència.

La defensa de Spacey va argumentar que les converses entre l’actor i el cambrer demostrarien que tots dos van mantenir un "coqueteig consensual" i va denunciar que algunes de les captures de pantalla ja presentades per l’acusació van ser alterades.

A més, es va queixar que la fiscalia va tenir accés al telèfon de la presumpta víctima a finals del 2017 i no va revelar aquest fet fins fa molt poc, una cosa que segons la defensa es va ocultar a propòsit.

També va avançar que provarà de registrar qualsevol comunicació sobre el cas feta per un fiscal superior del districte que porta el cas i que tindria vincles amb la mare de l’acusador, una coneguda presentadora.

Caiguda als inferns

Notícies relacionades

Guanyador de dos Oscars per Sospitosos habituals (1996) i American Beauty (1999) i considerat un dels millors intèrprets de la seva generació, la carrera de Frank Underwood –el seu últim gran paper en l’aclamada sèrie d’intrigues polítiques House of Cards– es va esfondrar per diverses acusacions en contra seu de comportament sexual inapropiat, tot i que aquest és l’únic cas criminal iniciat contra ell.