L'EXMODEL ACTUA A BARCELONA

El fill díscol de Carla Bruni

Als 17 anys, el youtuber Aurélien Enthoven milita en un partit sobiranista favorable al 'frexit'

zentauroepp48473213 gente  combo  carla bruni y su  hijo190604172650

zentauroepp48473213 gente combo carla bruni y su hijo190604172650

2
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

Aurélien Enthoven tenia sis anys quan es va colar a les pàgines dels diaris. Era el nen que es tapava la cara davant del núvol de paparazzi que disparava sense pietat a la parella de la seva mare mentre caminaven entre les ruïnes de Petra (Jordània). El fill del filòsof Raphaël Enthoven i Carla Bruni anava a coll de Nicolas Sarkozy mesos abans que el president francès anunciés el seu casament amb la cantant i antiga top-model, que aquest dimecres inaugura a Barcelona amb les seves cançons el Festival Jardins de Pedralbes.

Aquesta criatura està avui a punt de complir la majoria d’edat, i el seu nom ha tornat a aparèixer en la premsa. Aquesta vegada per desfilar a cara descoberta als carrers de París el Primer de Maig passat denunciant “la dictadura de la Unió Europea (UE)” amb una samarreta negra que portava imprès en blanc i negre l’eslògan dels brexiters més durs: ‘Leave means leave’.

Friqui de la paleontologia

A més d’un friqui de la paleontologia i un youtuber famós –va obrir el 2013 un canal sobre temes científics (Gigantoraptor) que té 50.000 abonats–, el fill de Carla Bruni és un euroescèptic convençut que milita des d’octubre del 2017 en la Unió Popular Republicana (UPR), una formació sobiranista de 37.000 afiliats liderada per François Asselineau per a qui la Unió Europea no és la solució, sinó el problema de tots els mals francesos.

En el pintoresc programa de les eleccions presidencials del 2017 (en les quals no va arribar a l’1% dels vots), Asselineau defensa rescatar el Consell Nacional de la Resistència de 1944 i unir els francesos perquè França recuperi la seva llibertat i la seva democràcia.

Aurélien Ethoven, a coll de Nicolas Sarkozy i amb la seva mare, en una visita a les ruïnes jordanes de Petra, el 2008. / AREUTERS

El seu pla és denunciar jurídicament els tractats europeus, sortir de la UE i de l’euro i abandonar l’OTAN. A Aurélien Enthoven, que tenia una mala imatge de l’UPR perquè el veia com un partit “més aviat conspirador”, segons explicava en una entrevista recent a ‘Le Parisien’, les tesis d’Asselineau el van acabar convencent. Tant, que l’octubre passat va participar, al costat del polèmic sociòleg Emmanuel Todd, en una taula rodona organitzada pel partit sota el títol: ‘¿Desapareixerà França?’.

Indiferència de Sarkozy

Notícies relacionades

Pel que sembla, després de les eleccions del 2017, que van portar Emmanuel Macron a l’Elisi, el jove Enthoven es va adonar que tot el que proposaven els candidats a la presidència no es podia aplicar amb els actuals tractats europeus.

Així que el seu compromís polític passa ara per lluitar “a favor de la sobirania i en contra de l’obscurantisme”. Un combat que genera debats amb el seu pare i provoca la indiferència de la seva mare i el seu padrastre. “Va tenir la mateixa reacció que la meva mare, li és una mica igual”, ha dit el diari parisenc.

Temes:

França