DEL 4 AL 6 DE JUNY

Mil euros per veure Amal Clooney

L'advocada i activista, que participarà en un congrés a Barcelona, farà una conferència sobre la importància dels negocis en els drets humans

zentauroepp47863933 new york  ny   april 23  human rights lawyer amal clooney at190530134629

zentauroepp47863933 new york ny april 23 human rights lawyer amal clooney at190530134629 / Drew Angerer

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amal Clooney Alamuddin, advocada especialitzada en Drets Humans i dona de George Clooney, aterrarà la pròxima setmana a Barcelona per fer una conferència sobre la importància dels negocis en els drets humans. La seva participació és un dels principals reclams del congrés Sap Ariba Live, dirigit a professionals del comerç i l’empresa, que se celebrarà a la capital catalana entre el 4 i el 6 de juny i que té un cost d’inscripció que ronda els mil euros (843 si es fa per avançada i 1.149 si es compra el mateix dia).

L’activista i també escriptora, de 41 anys, ha assolit l’estatus de celebrity a conseqüència del seu matrimoni amb l’intèrpret, però la seva trajectòria és tan brillant que la seva carrera es desenvolupa molt al marge de l’atenció mediàtica que suscita estar casada amb una estrella de Hollywood. Per aquesta raó, la seva visita a Barcelona ha generat una gran expectació. La lletrada farà una conferència al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, en el marc del congrés Sap Ariba Live, que tindrà lloc del 4 al 6 de juny.

Contra l’esclavitud infantil

La cita amb Amal Clooney és el 4 de juny, el mateix dia que arrenca el congrés que se celebrarà al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Entre altres qüestions, parlarà sobre la responsabilitat que han de tenir les diferents organitzacions per lluitar contra l’esclavitud i l’explotació infantil.

La companyia tecnològica, que té els seus orígens a Palo Alto (Califòrnia), va anunciar la seva participació per a aquest congrés en una nota de premsa el 9 de maig, en la qual informaven sobre la seva ponència, que versarà sobre com els negocis poden ser el vehicle perfecte per promoure els drets humans als països on desenvolupen la seva activitat.

Per assistir a aquest congrés, és imprescindible registrar-se online en la web de Sap Ariba Live i especificar quina és la relació professional amb l’esmentada companyia. La mateixa web destaca la gran oportunitat que tindran els assistents per fer networking entre figures rellevants de les principals companyies tecnològiques del món.

L’activista, que va fundar la Clooney Foundation for Justice juntament amb el seu marit, té entre els seus clients el fundador de Wikileaks, Julian Assange, i oferirà la conferència més important del congrés, que acollirà el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), segons assenyala Europa Press.

Amal Clooney, que va estudiar a la Universitat d’Oxford, ha comparegut davant el Tribunal Internacional de Justícia, el Tribunal Europeu de Drets Humans, el Tribunal Penal Internacional, entre altres tribunals anglesos i dels Estats Units, i assessora governs sobre legislació internacional, entre els quals hi ha el de Kofi Annan, ha explicat l’organització. Va treballar en el judici per genocidi a l’expresident iugoslau Slobodan Milosevic a la Haia, a més d’haver assessorat Grècia sobre el retorn dels marbres del Partenó, d’haver representat el poble îlois en la lluita pel retorn a les seves illes i d’haver actuat com a consellera al Govern armeni en el cas sobre el genocidi que va patir Armènia.

Presos polítics

Notícies relacionades

Recentment ha representat tres presos polítics, que han sigut alliberats de la seva detenció: el periodista canadenc Mohamed Fahmy, que va ser empresonat a Egipte; l’expresident de les Maldives Mohamed Nasheed, que van capturar per acusacions falses sobre terrorisme, i la periodista de l’Azerbaidjan Khadija Ismayilova, arrestada després d’haver reportat corrupció sobre el president del país.

Amal Clooney és, a més, consellera de dones yazidites que han sigut esclavitzades sexualment per Daesh a l’Iraq i Síria, i treballa per assegurar la responsabilitat pel genocidi comès per l’organització terrorista en tribunals nacionals i internacionals.