A L'AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE MADRID

Desestimada la demanda de plagi contra Shakira

El cubà Liván Castellano Valdés es va querellar contra la cantant per l'autoria de 'La bicicleta'

zentauroepp47521345 shakira190516122845

zentauroepp47521345 shakira190516122845 / OSCAR DEL POZO

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Jutjat Mercantil número 12 de Madrid hadesestimat la demanda del cubà Liván Castellano Valdés contra els cantants colombians Shakira i Carlos Vivesa qui acusava de plagiar-li la cançóLa bicicleta.

Així ho acorda el jutge en una sentència contra la qual es pot presentar un recurs davant de l’Audiència Provincial de Madrid. 

El mes de març passat, la cantant colombiana va defensar davant del Jutjat Mercantil número 12 de Madrid la “completa originalitat” del seu conegut tema La bicicleta i va assegurar que abans de cantar-la no sabia res del cubà Castellano, el compositor que l’acusa de plagiar Yo te quiero tanto, una cançó que ha assegurat que “no té res a veure ni en melodia ni en música ni en temàtica” amb el seu tema.

L’artista colombiana va ser al costat dels seus advocats als jutjats de la Gran Via madrilenya. Ja a la vista oral, va indicar que els altres autors d’aquesta cançó van ser Carlos Vives i Andrés Castro, que també figuren entre els demandats per plagi. 

Tornada de Shakira

Sharika va declarar que Carlos li va enviar la demo de la cançó i ella va aportar la melodia i va estendre la lletra que va sobre la part de l’acordió de La bicicleta, que ella va convertir en una altra tornada. “Hi havia una melodia preexistent de l’acordió i jo la vaig adaptar amb una lletra. Quan vaig escoltar el tema ja existia la melodia”, ha afirmat. 

Notícies relacionades

La cantant va explicar que va escoltar Te quiero tanto quan li va arribar la demanda i llavors va comprovar que “no tenia res a veure” ni amb la melodia ni amb el ritme de La bicicleta, ni especialment amb la temàtica. 

“La meva parla de la meva terra, és un homenatge a la meva terra, Barranquilla, Colòmbia, no de Cuba. És una altra cosa. A més, el demandant vol fer un ‘vallenato’ però no li surt, és com si algú vol jugar al futbol amb les mans; o qui vol aprendre anglès i acaba parlant portuguès”, va dir

Temes:

Shakira