CITA AMB LA MODA

Els millors i més extravagants 'looks' de la gala MET 2019

Un cop d'ull a l'alfombra vermella més 'camp' (concepte boig i estrambòtic creat per Susan Sontag), on van regnar les excentricitats de Lady Gaga, Katy Perry, Cardi B i Jared Leto, entre d'altres

88933e9b-be66-4227-8ae2-a9f2c41edc8e-hd-web / periodico

4
Es llegeix en minuts
Efe / El Periódico

L’excentricitat va marcar la gala del Museu Metropolità de Nova York (MET), que aquest any portava per tema el concepte de camp proposat el 1964 per l’escriptora Susan Sontag, de lliure interpretació i que desenes de celebritats van definir amb les seves ganes de divertir-se amb la moda.

Entre els noms més sonats de l’esdeveniment benèfic, que finança l’Institut de Moda del museu i la seva exposició Camp: Notes on Fashion, no hi van faltar les cantants Lady Gaga, Katy Perry, Cardi B i Jennifer Lopez; les models Giselle Bundchen Naomi Campbell, ni diverses germanes del televisiu clan Kardashian.

El MET va desplegar una catifa vermella amb plomes en una ostentació d’aquesta extravagància característica de la seva gran festa, la més esperada i exclusiva de la indústria de la moda: l’editora de Vogue i guru Anna Wintour escull 550 afortunats perquè hi assisteixin, l’entrada s’acosta als 30.000 dòlars i hi ha llista d’espera.

L’amfitriona i capdavantera del concepte 'camp', Lady Gaga, amb un model ceba de Brandon Maxwell. / AFP / ANGELA WEISS 

Amb Gaga va començar el xou

Wintour va inaugurar la cita de més de quatre hores amb una túnica de Chanel i una capa de plomes, tot en color rosa, el color estrella, però la seva entrada va ser discreta en comparació amb la de Lady Gaga, amfitriona i artista capdavantera de l’estètica camp.

L’arribada de Gaga va ser un espectacle: acompanyada de ballarins, va canviar el seu conjunt quatre vegades gràcies a l’enginy del dissenyador Brandon Maxwell, que la va engalanar amb un enorme vestit bollat en rosa fúcsia sota el qual n’amagava un de negre amb escot paraula d’honor, un altre en fúcsia ajustat i, finalment, llenceria negra sexi.

La van acompanyar com a amfitrions la tennista Serena Williams, que va combinar vestit groc neó de Versace amb sabatilles Nike, i el cantant Harry Styles, amb look monocromàtic negre consistent en pantalons de vestit de tir molt alt i camisa transparent amb llaçada al coll i ruixes a les mànigues.

FOTOGALERIA: 50 vestits destacats de la gala MET 2019

Llibertat de ser com un vulgui

Styles va aparèixer al costat d’Alessandro Michele, director creatiu de Gucci, la marca patrocinadora de la gala, que al matí en la presentació de la mostra en el MET va explicar que al proposar camp estaven "llançant un missatge social i polític sobre la llibertat de viure sent com es vol ser".

Les brillants Sienna Miller (Paco Rabanne) i Emily Bunt (Michael Kors). / REUTERS / ANDREW KELLY

L’actor Billy Porter, com un autèntic faraó. / AFP / ANGELA WEISS

I així es va reflectir en la successió de personals eleccions dels convidats, començant per l’actor Billy Porter, que va emular ser un déu egipci recobert d’or, to metal·litzat que també van lluir unes Emily Blunt i Salma Hayek descendides de l’Olimp i que va abundar en ornaments i accessoris en la desfilada.

De les més enlluernadores va ser Céline Dion, de 51 anys, amb un bodi platejat de serrells, que va admetre a mitjans locals la seva confusió inicial amb el tema de la festa i finalment es va vestir amb "plomes i tot el que es veu", amb referència a la seva gorra, que cridava molt l’atenció.

La mateixa Wintour va dir a la revista Vogue que intenta que "tothom pugui entendre immediatament el títol de l’exhibició" que dona tema a l’esdeveniment, però que va reconèixer la confusió d’aquest any i va explicar que camp tracta sobre "autoexpressió i individualitat", per la qual cosa va anticipar "gran quantitat de plomes".

'Camp' o la "ploma"

Precisament un dels significats de camp al traduir-lo de l’anglès és "ploma", i els convidats no van dubtar a mostrar-la sense embuts a la festa prèvia, que es va celebrar la nit anterior a The Stonewall Inn, l’històric pub novaiorquès que va encendre la metxa del moviment LGBTQ fa mig segle.

El clan Kardashian per complet. / AP / CHARLES SYKES

Les plomes, a més, van ser una de les tendències de la tarda: les van portar Naomi Campbell, amb vestit rosa; Kendall Jenner, com una au del paradís en color taronja; Gigi Hadid, amb una mona que li cobria també el cap en blanc i daurat, o Rosie Huntington-Whiteley, en un rosa empolsat.

Va despuntar també la rapera Cardi Bdisfressada de "catifa vermella" amb un voluminós look amb plomes a les espatlles, i que va arribar seguida del seu rival Nicki Minaj, amb la qual va protagonitzar un aldarull per aquestes dates l’any passat, tot i que aquesta vegada la trobada va ser civilitzada.

Katy Perry, amb el seu vestit canelobre de Moschino. / EFE / JUSTIN LANE

Davant de l’absència de l’actriu i fashionista Sarah Jessica Parker, van agafar el relleu de l’extrem Katy Perry, disfressada de canelobre; Zendaya, de la Ventafocs; Jared Leto, amb una rèplica del seu cap sota el braç, o Kim Kardashian, que anava literalment de look moll, gotes de vidre incloses al seu ajustat vestit.

Kim Kardashian, amb un disseny moll i amb gotes de Mugler, amb el seu marit, Kanye West. / AFP / ANGELA WEISS

Parelles distingides

Els noucasats Sophie Turner i Joe Jonas, a conjunt. / REUTERS / ANDREW KELLY

Notícies relacionades

Si per alguna cosa desperta també morbo la gala MET és per les parelles estrella, i a més dels promesos Jennifer Lopez i Alex Rodriguez, van debutar diversos noucasats: Miley Cyrus i Liam HemsworthNick Jonas i Priyanka Chopra, i també Joe Jonas i Sophie Turner.

Jennifer Lopez, de Versace, amb el seu promès, Alex Rodriguez. / REUTERS / MARIO ANZUONI

Penélope Cruz va tornar després de vuit anys a la gala, amb un vestit clàssic blanc i negre de Chanel. / reuters / andrew kelly

Quant a la presència llatina, l’actriu espanyola Penélope Cruz va tornar després de vuit anys a la gala, amb un vestit clàssic de Chanel, i l’empresària argentina Sofía Sánchez de Betak va lluir un vestit de Mango, mentre que, lluny dels focus, van assistir a la cita les filles bessones de Julio Iglesias, Victoria i Cristina Iglesias

Temes:

Moda Lady Gaga