PART REIAL

Meghan Markle dona a llum un nen

El nadó ha pesat 3,3 quilos i se'n sabrà el nom d'aquí «un parell de dies", ha anunciat Enric

Es desconeix si la duquessa de Sussex ha tingut el seu nadó a casa seva o en un hospital

1dbcad4b-8038-4cec-a214-85369c4dd7ab-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Meghan Markle, duquessa de Sussex, i dona del príncep Enric d’Anglaterra, ha donat a llum a un nen, segons ha informat aquest dilluns el Palau de Buckingham.

El nadó, setè en la línia de successió de la corona britànica, va néixer a les 4.26 hores (6.26 de la matinada a Espanya) i va pesar 3,3 quilos. La mare i el nadó estan bé de salut.

El palau va explicar que la reina Elisabet II, de 93 anys, i el seu marit, el duc d’Edimburg, de 97, els ducs de Cambridge i altres familiars han sigut informats i estan "encantats amb la notícia".

La mare de la duquessa, Doria Ragland, també està "feliç" amb l’arribada del petit i acompanya l’exactriu de 37 anys a la residència dels ducs a Frogmore Cottage, als terrenys del castell de Windsor (oest de Londres).

El nom es coneixerà d’aquí dos dies

En declaracions davant de les càmeres des de la finca reial, Enric ha expressat la seva "emoció" pel naixement del nen i ha avançat que la parella anunciarà el nom d’aquí "un parell de dies".

"Ha sigut l’experiència més increïble que podia haver imaginat", va afirmar el fill menor del príncep Carles i la difunta princesa Diana, que va acompanyar la seva dona durant el part.

Enric, "molt emocionat"

"Com és possible que les dones facin això està més enllà de tota comprensió", va dir. "Estem absolutament emocionats i agraïts per l’amor i el recolzament de tothom, ha sigut fantàstic, volia compartir això amb tothom", va afegir.

Un fan disfressat per a l’ocasió felicita els pares novells. / AP

Enric va revelar, a més, que el nadó va arribar una mica més tard del previst –s’havia anunciat el seu naixement per finals d’abril o principis de maig–, de manera que la parella ha tingut "més temps" per pensar en el nom.

No se sap el lloc del part

No s’ha explicat si la duquessa va donar a llum a la seva residència, com pel que sembla era el que volia, o si va ser traslladada a un hospital.

El nadó és el vuitè besnet de la reina Elisabet II i el setè en la línia de successió al tron del Regne Unit.

Està per darrere del príncep Carles, del seu primogènit, el príncep Guillem, i els seus tres fills –Jordi, Carlota i Lluís– i seu pare, el príncep Enric.

El fill menor del príncep Carles va cancel·lar aquesta setmana una visita a Amsterdam prevista per al pròxim dimecres, si bé va mantenir a l’agenda un viatge dijous a la Haia, també a Holanda, on preveu inaugurar el compte enrere d’un any per als Jocs Invictus 2020. 

Anunci a Instagram

Mare i fill es troben bé de salut. "La duquessa i el nadó estan els dos bé de salut, i la parella agraeix a la gent la seva emoció i recolzament durant aquest període especial en les seves vides", han assenyalat la parella en el seu compte oficial d’Instagram.

Notícies relacionades

De moment no han transcendit detalls del part, però fa dies 'The Mail on Sunday' explicava que la duquessa es proposava parir amb una ginecòloga perquè no vol que "homes amb vestit" portin al món el seu nadó. Segons els seus detractors, Markle rebutja l’equip de ginecòlegs de la reina Elisabet, els mateixos que van assistir  Diana i Kate Middleton.