LLUMS I OMBRES

Deu anys de 'Sálvame' a 'Rumore'

Jorge Javier Vázquez, Kiko Matamoros, María Patiño i Paz Padilla anañizan la programa, que fa 10 anys en antena

lmmarco47997363 gente  portada de la revista rumore190503170000

lmmarco47997363 gente portada de la revista rumore190503170000

2
Es llegeix en minuts
EL Periódico

“‘Sálvame’ és un programa hipnòtic. És impossible no quedar-te enganxat amb el que veus. En quatre hores hi ha passió, rialles, llàgrimes... És un programa eclèctic en el qual els protagonistes són els mateixos col·laboradors. Els ninots del programa tenim tara, desequilibris emocionals, estem de frenopàtic”. Així analitza Jorge Javier Vázquez per a la revita ‘Rumore’ un dels espais estrella de Tele 5 

El presentador català defensa el format i fa front a les crítiques, sobretot en les últimes setmanes després de l’abandonament de les germanes Campos. “És injust i indigne que no s’estudiï un programa com aquest a les facultats de Periodisme. Els professors que continuen negant una evidència com l’èxit d’un format que ha fet historia haurien d’estar fora de l’ensenyament”, afegeix.

Gustavo González recorda que, en el seu cas, ell va traspassar la línia de passar de periodista a personatge arran de la seva separació i de la seva relació amb María Lapiedra sense pensar al que s’exposava. “La meva vida va canviar per sempre i el fet ja no té remei. No sé quant durarà, ni si abans baixaré del tren o deixaré de ser important. Ho he passat molt bé i molt malament. He rigut i plorat. M’he sentit realitzat com a periodista i enfonsat com a persona. Això és ‘Sálvame’”.

Desgast personal

Notícies relacionades

Per la seva part, un altre dels històrics, ja fora del programa, Kiko Matamoros, assegura: “Sembla un circ romà. L’espectador mana i se li dona el que demana, caigui qui caigui”. La presentadora Paz Padilla, per la seva part, recorda: “El públic no es fa una idea del desgast personal dels col·laboradors i presentadors”. Fa uns dies, Padilla abandonava el programa en directe enfadadíssima després d’una tensa topada amb Anabel Pantoja i va tardar una mitja hora a tornar al seu lloc. 

Finalment María Patiño conclou: “L’èxit que el públic respongui 10 anys després és que el programa ha sabut adaptar-se a les circumstàncies. Quan es pensava que en televisió estava tot inventat, ‘Sálvame’ ha marcat una pauta, ha escrit una merescuda pàgina en la història del mitjà. Els col·laboradors del programa estan fets d’una altra pasta, no hi val qualsevol i pocs n’aguanten la pressió. Els presentadors també hem de saber involucrar-nos emocionalment, cada un té el seu segell personal, però respectant l’essència del programa, que és la informació, la sorpresa, la tensió interna, el conflicte... Tots hem d’estar preparats per aguantar a la contínua muntanya russa en què ha evolucionat el programa”.

Temes:

Sálvame