EL LLIBRE DE MEMÒRIES DE BARAK, SENSE DATA

El llibre de Michelle Obama bat rècords

L'exprimera dama ha aconseguit vendre 10 milions d'exemplars

lmmarco45888821 michelle obama  right  is greeted by oprah winfrey to discus190328132511

lmmarco45888821 michelle obama right is greeted by oprah winfrey to discus190328132511 / Rob Grabowski

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘Michelle Obama. La meva història’ porta venuda la gens menyspreable quantitat de 10 milions d’exemplars, segons ha anunciat l’editorial Penguin Random House. Les memòries, llançades a tot el món el novembre passat, es van convertir ràpidament en un èxit en vendes i s’han convertit en un dels llibres més populars de la dècada. “Podrien ser les memòries més exitoses de la història”, ha reconegut Thomas Rabe, director executiu de Bertelsmann, empresa matriu de Penguin Random House. 

En la seva primera setmana, ‘Michele Obama. La meva història’, va vendre més d’1,4 milions de còpies. Segons Amazon, el llibre va superar ‘Cinquanta ombres d’en Grey’ i va ocupar el lloc de més venut. Molt encertadament, l’editorial del llibre també va arribar a un acord milionari per publicar les memòries de l’expresident Barack Obama –els llibres del matrimoni sortirien per separat i amb temps pel mig–, que de moment no té data de publicació. Segons ‘Entertainment tonight’, Penguin Random House va pagar 65 milions de dòlars (57 milions d’euros) per obtenir els drets per als dos llibres.

El llançament del llibre va ser tot un èxit. Al marge d’una portada per a ‘Elle’, l’ex primera dama es va prestar a una promoció mai vista als Estats Units, omplint teatres i auditoris com una estrella de rock, amb el públic pagant una entrada, i compartint escenari en format entrevista amb la totpoderosa Oprah Winfrey, amb les actrius Sarah Jessica Parker i Reese Witherspoon, i amb l’exassessora del seu marit, Barack Obama, Valerie Jarrett, entre altres dones. També va travessar l’oceà i va presentar el llibre a Londres.

Notícies relacionades

A les més de 400 pàgines del llibre la primera dama aborda de forma directa la seva història d’amor amb Barack Obama, des del primer petó a la vida a la Casa Blanca. I revela també que les seves dues filles, Malia i Sasha, van ser concebudes per fecundació in vitro i que ella i el seu marit van passar una crisi matrimonial que els va portar a teràpia de parella. 

“Mai el perdonaré”

Tampoc amaga la seva aversió per l’actual llogater de la Casa Blanca, Donald Trump. “Mai el perdonaré”, escriu taxativa. La que en un altre temps va ser una advocada de Harvard de reconegut prestigi exposa el mal que Trump va fer a la seva família al propagar rumors sobre la legitimitat de la presidència de Barack Obama basats que l’expresident no havia nascut als Estats Units. Va néixer a Hawaii.