'LEAVING NEVERLAND'

Dues víctimes de Michael Jackson parlen amb Oprah Winfrey

L'entrevista es va emetre després de l'estrena a HBO del documental que descobreix que el rei del pop era un pederasta

Movistar+ oferirà la controvertida producció en dues entregues els pròxims dissabtes 9 i 16 de març

zentauroepp47152021 file   in this jan  24  2019  file photo  wade robson  from 190305105446

zentauroepp47152021 file in this jan 24 2019 file photo wade robson from 190305105446 / Taylor Jewell

2
Es llegeix en minuts

Dues de les persones que han acusat Michael Jackson d’haver-los agredir sexualment han explicat davant de les càmeres de televisió les raons per les quals no ho han fet públic fins ara, i a través de 'Leaving Neverland', un dur documental que la plataforma nord-americana HBO va estrenar diumenge passat, 3 de març.

A Espanya, la plataforma Movistar+ ha anunciat que l’emetrà, en dues entregues, els pròxims dissabtes 9 i 16 de març. 

El documental se centra en James Safechuck, de 41 anys, i Wade Robson, de 36, que expliquen com el cantant els va violar repetidament. L’entrevista amb aquests dos homes es va oferir també a HBO, després de l’estrena de la segona part del documental (dilluns, 4), i la va realitzar una de les grans estrelles  de la televisió dels EUA, Ophra Winfrey, que va realitzar algunes entrevistes en exclusiva amb Jackson.

'Leaving neverland',  una producció de quatre hores dirigida pel britànic Dan Reed, ha entelat la reputació de l’idolatrat rei del pop, que presenta com un depredador sexual i pedòfil, cosa que ha provocat dures crítiques per part de la família del malaguanyat artista (va morir el 2009 als 50 anys per una sobredosi de medicaments).

Així, els hereus de Jackson, a més de negar les acusacions del documental, han demandat HBO pel que qualifiquen com un "assassinat pòstum", i han presentat una denúncia en la qual exigeixen a la plataforma cent milions de dòlars

"Donat que el meu oncle ja no està aquí per defensar-se, la credibilitat dels acusadors és l’únic que hi ha, i Wade i James no tenen cap credibilitat", va tuitejar el nebot de l’estrella pop, Taj Jackson, després de la transmissió de la primera part de 'Leaving Nerverland'.

"Ell [Jackson] em va dir que el que teníem era amor, va dir que m’estimava i que Déu ens havia reunit, i per a mi, Michael era Déu", va dir Robson durant l’entrevista amb Winfrey, realitzada en un plató en el qual hi havia un públic compost principalment per víctimes d’abusos sexuals.

No és la primera vegada que Michael Jackson és acusat de pedofília, però aquest documental, amb extensos i detallats testimonis, presenta una imatge de l’artista molt negativa.

Notícies relacionades

Quan Winfrey va preguntar a Robson per què havia guardat silenci tants anys, aquest va recordar que no només havia callat, sinó que fins i tot el 2005 va testificar a favor de Michael Jackson perquè fos absolt de càrrecs d’abús sexual. "Perquè si llavors jo m’hagués plantejat la meva relació amb Michael, també hauria hagut de qüestionar tota la meva vida".

Per la seva part, Safechuck va recordar com en una ocasió l’estrella del pop "va plorar davant d’ell perquè se sentia sol, i només volies ser allà per a ell".