INVESTIGACIÓ PER PEDERÀSTIA

El cantant R. Kelly, detingut per abusos sexuals a tres menors

L'artista es va entregar a la policia de Chicago, que havia emès una ordre d'arrest

ecarrasco47077075 musician r  kelly leaves his chicago studio friday night  fe190223133409

ecarrasco47077075 musician r kelly leaves his chicago studio friday night fe190223133409 / Victor Hilitski

1
Es llegeix en minuts

El cantant R. Kelly ha sigut imputat formalment de deu càrrecs criminals per abusos sexuals a tres menors d’edat, van informar aquest divendres les autoritats de Chicago. Kimberly Foxx, fiscal del comtat de Cook, que inclou Chicago, va indicar en la roda de premsa en què va anunciar els càrrecs que aquests impliquen "quatre víctimes", tres de les quals tenien en el moment dels fets menys de 17 anys.

Com a conseqüència, es va emetre una ordre d’arrest contra el popular cantant, de 52 anys, que es va entregar a les autoritats unes hores després. Foxx havia demanat públicament que les presumptes víctimes de R. Kelly fessin un pas al davant per facilitar les investigacions. Kelly, guanyador de tres premis Grammy, ha negat constantment les nombroses acusacions d’abusos sexuals i de pederàstia en contra seu al llarg del temps.

La policia s’emporta R. Kelly emmanillat. / AFP

Notícies relacionades

En les últimes setmanes, han tornat a sortir a la llum amb força després de l’emissió d’una sèrie documental que ha portat les autoritats a interessar-se de nou per aquests presumptes delictes. 'Surviving R Kelly' és el títol del documental de sis episodis que va emetre el canal Lifetime al gener sobre aquest artista de rhythm-and-blues que va assolir la fama als anys 90.

Quan tenia 27 anys, l’artista es va casar de manera il·legal amb la cantant Aaliyah, que llavors només tenia 15 anys. El 2002 es va saber d’un vídeo en el qual suposadament apareixia mantenint relacions sexuals amb una menor, però el 2008 va ser absolt en el judici per aquest assumpte en què se l’acusava de pornografia infantil.