LA INVESTIGACIÓ CONTINUA OBERTA

Chris Brown, en llibertat sense càrrecs, després de ser acusat de violació a París

El raper nega les acusacions de la model, que demandarà per difamació

46656633 60

46656633 60 / JASON MERRITT (AFP)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

El raper nord-americà Chris Brown, exparella de la cantant Rihanna i arrestat a París dilluns després d’haver sigut acusat de violació per una jove model, ha quedat en llibertat sense que de moment es retinguin càrrecs en contra seu, tal com ha informat la fiscalia de París. Brown ha negat qualsevol "relació sexual" amb la dona que l’acusa, segons ha indicat l’advocat francès que el defensa, Raphael Chiche.

El ministeri fiscal ha detallat que el guardaespatlles personal i un amic del cantant d’r&b, a qui la denunciant també va acusar d’haver abusat d’ella, també han quedat en llibertat.

El cantant, de 29 anys, ha anunciat que aquest mateix dimecres presentarà una demanda contra la model davant de la fiscalia "per difamació".

La investigació encara no està tancada i prosseguirà sota l’autoritat de la fiscalia parisenca. Brown també haurà de respondre per haver infringit la legislació sobre estupefaents.

A l’Hotel Mandarin Oriental

La revista del cor Closer Closerhavia detallat que, segons la denunciant, de 24 anys, els fets van tenir lloc la nit del passat dia 15 en una habitació del luxós Hotel Mandarin Oriental de la capital francesa, on va ser portada després d’haver conegut Brown en una discoteca pròxima.

Allà, sempre segons el seu relat, es va trobar amb altres noies en una suite, però en un moment va ser conduïda a l’habitació en què es va produir la presumpta violació.

La noia va presentar denúncia i la Fiscalia va obrir una investigació que va portar a l’arrest del raper i de les altres dues persones per violació i "infraccions a la legislació sobre estupefaents".

Resposta a Instagram

Poc abans que s’anunciés la seva posada en llibertat, el cantant, de 29 anys, ha publicat aquest dimarts a Instagram que les acusacions són "falses", contràries a la seva "moral" i "irrespectuoses" cap a la seva filla i la resta de la seva família. 

L’advocat de Brown ha assegurat que el seu client "té total llibertat de moviment" i pot tornar als EUA si ho vol. "Reitera que està a disposició de la justícia francesa" i que de moment "la justícia no l’ha obligat a quedar-se a França, però si ha de tornar, ho farà", ha explicat Chiche.

Respecte a la denúncia per possessió de narcòtics, l’advocat ha confirmat que Brown tenia cànnabis i que té l’autorització del seu metge nord-americà. Respecte a la cocaïna trobada a l’habitació en el moment de l’arrest, ha agregat que "no era seva", sinó que "pertanyia als convidats que havien vingut a la festa de la suite la nit del 20 al 21 de gener".

Investigació en curs

El cas no s’ha tancat, ja que els fiscals han indicat que continuaran parlant amb la presumpta víctima i provaran de reunir proves.

Dissabte a la nit, Brown va ser vist amb la seva nòvia, la model Ammika Harris, al club nocturn de París Cirque Bonheur. Aquests últims dies també ha anat a diversos esdeveniments relacionats amb la Setmana de la Moda de la capital francesa. 

Currículum delictiu

Aquest tèrbol assumpte és l’últim de la llarga llista d’esbroncs que han portat Brown fins als tribunals. El més sonat, potser, el del 2009, quan la seva nòvia de llavors, la cantant Rihanna, el va acusar de donar-li una pallissa. Al final ell va sortir en llibertat després de pagar una fiança de 50.000 dòlars. Va ser condemnat a cinc anys de presó, però no va arribar a trepitjar la presó.

Cinc anys després sí que va estar entre reixes breument per violar la condicional.

El 2017 li van decretar ordre d’allunyament de la seva exnòvia, Karrueche Tran, per assetjament. Pel que sembla l’havia tirat escales avall durant una baralla, i va amenaçar de mort un dels seus amics.

Notícies relacionades

El març de l’any passat va arribar un altre escàndol: Brown va ser fotografiat provant d’escanyar una amiga que no es va deixar besar. 

També són conegudes les seves baralles amb altres artistes: el 2012 es va pegar de valent amb el raper Drake en una disco del SoHo novaiorquès, i uns mesos després va tenir una altra baralla en un pàrquing de Los Angeles amb el cantant Frank Ocean, que va acabar amb un braç trencat d’aquest últim.